Saturday, May 18, 2024

Primaria Rosia Montana a batut palma cu firma primarului

Must Read

Primarul suspendat al comunei Rosia Montana, Virgil Narita, s-a dovedit a fi in perioada cat a condus institutia un veritabil om de afaceri. Firma la care acesta este asociat si a fost administrator pana cu putin timp in urma Ð SC “Andy” SRL Ð a fost o vreme principalul furnizor de produse de protocol, sare si alte produse folosite la Primarie.

Cu alte cuvinte, patronul Virgil Narita vindea, iar primarul Virgil Narita cumpara.

In plus fata de activitatea desfasurata in folosul Primariei, societatea administrata de primarul Virgil Narita a fost un important furnizor de servicii, platite cu sume importante de bani, pentru compania “Rosia Montana Gold Corporation”, care deruleaza investitia de exploatare a zacamintelor de aur din zona.

Primarul Narita a fost foarte amabil atunci cand s-a pus problema obtinerii de catre RMGC a avizelor necesare pentru desfasurarea activitatii.

- Advertisement -

Tone de sare cumparate de la firma primarului

O factura fiscala din 8 decembrie 2003 arata cum Primaria comunei din Muntii Apuseni a achizitionat 1.725 de kilograme de sare de la firma primarului Narita. Sarea ar fi putut fi utilizata de Primarie doar pentru dezghetarea drumurilor comunale.

Primarul Virgil Narita nu s-a mai chinuit sa caute un alt furnizor si a considerat ca este foarte bine, atat pentru el cat si pentru institutie, daca achizitioneaza produsul de la firma proprie. Afacerea a costat bugetul local suma de 6,1 milioane de lei. Delegatul inscris pe factura este sotia primarului, Simona Narita.

Pe o factura mult mai recenta, din 22 decembrie 2005, apar alte tranzactii derulate intre Primarie si firma administrata de primar. Este vorba despre 60 de saci de sare, detergenti, spray de mobilier, solutie covoare, solutie pentru curatat geamuri, valoarea totala a “cumparaturilor” facute de primar de la firma proprie ridicandu-se la aproximativ 6,5 milioane de lei.

Cu ceva ani in urma, in decembrie 2001, cand Narita se afla la primul mandat de primar, institutia condusa de acesta a achizitionat de la aceeasi societate produse de protocol in valoare de 4 milioane de lei (doua facturi in valoare fiecare de 2 milioane de lei), respectiv diferite produse pentru curatenie, pentru care a platit 588.000 de lei.

Primarul vinde, primarul cumpara

In cazul facturilor care certificau achizitionarea produselor de protocol, in spatiul in care ar fi trebuit sa fie trecut tipul mijlocului de transport cu care s-a efectuat expedierea marfii apare doar cuvantul “Primar”, peste care este prezenta stampila Primariei Rosia Montana si semnatura primarului Virgil Narita.

De asemenea, in loc de numele delegatului este trecut “se aproba plata sumei de 2.000.000 lei. In luna aprilie 2005, primarul Virgil Narita a participat personal, in numele firmei “Andy” SRL, la o licitatie organizata de Consiliul Local Abrud.

Licitatia a fost organizata pentru concesionarea unui imobil in suprafata de 691 metri patrati, fiind castigata de Narita care a oferit un pret de 0,7 euro/mp.

Surse oficiale au precizat ca acestea sunt doar cateva dintre “intamplarile dubioase” petrecute la Primaria Rosia Montana in perioada in care institutia a fost condusa de Virgil Narita (PSD). Aceleasi surse au afirmat ca institutiile cu atributii de control efectueaza cercetari la Rosia Montana in legatura cu legalitatea activitatii desfasurate in ultimii ani.

Virgil Narita a fost suspendat din functie tocmai din cauza ca era administrator la firma respectiva, situatie incompatibila cu functia de primar

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x