Thursday, March 28, 2024

Sute de milioane de euro pagube pentru burse si companii

Must Read

Mediul de afaceri e direct influentat de Cupa Mondiala si asta intr-un mod negativ. Un studiu realizat de EuropeTalent.com dezvaluie ca productivitatea muncii are de suferit ca urmare fie a programului de lucru micsorat, fie a absenteismului nemotivat sau a lipsei de atentie a angajatilor.

Pe de alta parte un studiu facut de un savant norvegian de Scoala de Management din Oslo demonstreaza ca infringerile echipelor nationale de fotbal produc scaderi ale bursei, informeaza site-ul Nature.com.

Meciurile Cupei Mondiale sunt departe de a fi de bun augur pentru angajatori, un studiu realizat de EuropeTalent.com dezvaluind ca proctivitatea muncii are de suferit ca urmare fie a programului de lucru micsorat, fie a absenteismului nemotivat sau a lipsei de atentie a angajatilor. Numai in Marea Britanie pierderile sunt estimate la 500 de milioane de lire sterline.

Potrivit rezultatelor studiului care a avut ca tinta 5 tari central si est-europene, peste 76% din populatia de sex masculin si-a manifestat interesul pentru meciurile de la Cupa Mondiala.

- Advertisement -

Rusii par a fi cei mai interesati de meciurile Cupei Mondiale cu un procent de 78%, urmati de polonezi si romani cu 77%. Ucrainienii in schimb sunt mai indiferenti la ceea ce se intampla in Germania numai 66% declarand va vor sa vada meciurile Mondialului.

In privinta modului in care microbistii intentioneaza sa-si faca timp pentru meciuri, 26% au declarat ca-si vor lua liber, 17% intentioneaza sa-si reduca programul de lucru in timp ce 3% planuiesc sa foloseasca scuza imbolnavirii subite.

Potrivit studiului, un sef microbist va manifesta mai multa intelegere pentru angajatii ce doresc sa vada meciurile. Astfel daca 62% din managerii pasionati de fotbal au declarat ca vor inchide ochii la scurtarea programului, nu acelasi lucru se intampla cu angajatorii care nu sunt interesaati de fotbal. Jumatate dintre ei au declarat ca nu accepta nici o scuza pentru absenteism.

Pierderilor financiare cauzate de Cupa Mondiala a fost calculate numai in Marea Britanie la peste jumatate de milliard de lire sterline.

Un alt exemplu elocvent este cazul Campionatului European din Portugalia, in 2004, cand numarul angajatilor imbolnaviti pe perioada competitiei a crescut cu 20% fata de o luna normala.

Bursele si rezultatele de la Cupa Mondiala merg mana-n mana

Cel putin asa reiese dintr-un studiu facut de un savant norvegian de Scoala de Management din Oslo in care se demonstreaza ca infringerile echipelor nationale de fotbal produc scaderi ale bursei, informeaza site-ul Nature.com.

Cercetarile au fost facute pe baza evolutiei burselor internationale incepand cu anul 1973, si au evidentiat ca o infrangere in primul tur al Cupei Mondiale are drept efect o scadere a cotatiilor bursiere cu 0.38% in timp ce o infrangere in fazele superioare ale competitiei provoaca o scadere de 0.49%

“Ca sa va faceti o idee de ceea ce inseamna aceste procente in bani, 0.40% din capitalizarea bursiera de la Londra inseamna aproximativ 11.5 miliarde de dolari altfel spus de 3 ori mai mult decat valoarea bursiera a echipelor din Premier League” spune savantul Oyvind Norli.

Cu toate acestea, procesul invers nu mai este valabil, victoria unei nationale de fotbal neaducand dupa sine si o crestere pe bursa. Studiul va fi publicat saptamana viitoare in revista Journal of Finance.

HotNews.ro, V.T., 20 iun 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x