Thursday, March 28, 2024

Cele mai scumpe si cele mai ieftine case

Must Read

Dupa locatie si marime, o locuinta poate costa intre 20.000 si 15 milioane de euro

Cu aceeasi suma, se poate cumpara o garsoniera, dar si un apartament vechi de trei camere, un apartament nou sau chiar o vila. Locatia este prima care face diferenta si abia apoi calitatea imobilului.

Inca se mai pot cumpara locuinte cu aproximativ 20.000 euro, chiar si in Bucuresti. Dar acestea sunt garsoniere confort trei, foste camere de camin, in zone de periferie – la marginea cartierelor Berceni, Militari si Titan. Pentru achizitionarea unor astfel de “garsoniere” (mult spus), cele mai multe banci nu acorda credite, fiind greu de evaluat.

Primul buget cu care se poate cumpara o locuinta civilizata este insa de 35.000 euro. Cu acesti bani, un bucurestean poate deveni proprietarul unei garsoniere confort unu (cu baie, bucatarie si balcon), situata in cartierele Militari, Berceni, Titan si, mai greu, in Colentina. Cu doua mii mai mult exista oferte de acelasi tip in Drumul Taberei.

- Advertisement -

Acest buget acopera ofertele medii, dupa o negociere in care proprietarul “mai lasa” 10-15%, si exclude garsonierele de la parter sau de la ultimul etaj, unde preturile sunt mai scazute cu 10-15%.

Garsonierele situate in zone semicentrale-centrale, precum Iancului, Tineretului, 1 Mai, Timpuri Noi, 13 Septembrie si Vitan, costa peste 40.000 euro. Pe urmatoarea treapta se situeaza zonele ultracentrale sau cotate de lux – Unirii, Universitate, Victoriei si Dorobanti, unde preturile pentru garsonierele din blocurile vechi (in aceste cazuri anii 1980) sunt cuprinse intre 55.000 si 65.000 euro.

Cu un buget similar, cuprins intre 55.000 si 65.000 euro, se gasesc pe piata apartamente de doua camere in zonele semicentrale si centrale – Tineretului, 1 Mai, Timpuri Noi si Vitan – si apartamente de trei-patru camere in cartierele Berceni, Titan, Colentina. “Cumparatorii sunt nemultumiti, considerand aberante preturile cerute de proprietari.

Cu toate acestea, apartamentele ceausiste se tranzactioneaza la preturi care nu au nici o justificare. Apartamentele de trei camere costa intre 45.000 euro, in Rahova, si 150.000 euro, in zona 13 Septembrie”, declara Dana Chiracu, senior broker la Media City.

Capital, Maria Seder, 13 iul 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x