Thursday, March 28, 2024

Cu cit si-a platit statul privatizarea

Must Read

Firmele internationale de consultanta au primit un comision de succes de 51 de milioane de euro din tranzactiile de privatizare a companiilor energetice.

In ultimii ani, statul roman a vindut catre investitori strategici compania petroliera nationala, cele doua distributii de gaze si cinci dintre cele opt distributii de electricitate.

Conform practicii internationale in astfel de tranzactii, statul roman a angajat consultanti internationali care sa-l asiste in procesul de privatizare. In schimbul prestatiei sale, consultantul primeste un onorariu fix, platit de obicei din fonduri nerambursabile obtinute de statul roman, la care se adauga un onorariu de succes, calculat ca procent din valoarea tranzactiei.

Potrivit lui Mihai Catuneanu, presedintele Oficiului de Privatizare din cadrul Ministerului Economiei, “in cazul contractelor de consultanta pentru societatile mentionate (Petrom, Electrica, Distrigaz – n. red.), comisionul de succes s-a situat in jurul valorii de 1,5% din valoarea tranzactiei”.

- Advertisement -

Cotidianul, 10 iul 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x