Tuesday, May 28, 2024

Furtunile au facut victime in nordul tarii si au spalat Capitala

Must Read

6 morti si mai multi disparuti

Dupa mai multe zile de canicula, ploile torentiale si vijeliile au pus stapanire pe intreaga tara. Imaginile sunt socante: case smulse din temelii, poduri rupte, sosele blocate de copacii cazuti. Sase persoane au murit in Suceava si sase sunt date disparute.

Potrivit unui bilant al Ministerului Administratiei si Internelor, au fost afectate 34 de localitati din 6 judete: Harghita, Maramures, Suceava, Mehedinti, Dambovita si Galati.

Furtunile au distrus 11 case si au avariat 93 de case si peste 2 600 de anexe gospodaresti. Au mai fost afectate 12,2 kilometri de drumuri judetene, 30,3 kilometri de drumuri comuncale, 46 de podete si traversari pietonale, patru obiective socio-economice, iar 27 de localitati nu au energie electrica.

- Advertisement -

Localitatea Arbore, din judetul Suceava, este cel mai greu incercata. Oamenii au fost luati cu tot cu case si tarati cativa kilometri. Multi s-au salvat doar agatindu-se de copaci. In Suceava peste 400 de persoane au fost evacute.

Circulatia feroviara intre Ardeal si Moldova a fost intrerupta, vineri noaptea, din cauza aluviunilor aduse de ploi pe calea ferata, intre localitatile Larion si Silhoasa. Trenul accelerat Iasi Timisoara si alte doua curse de persoane au fost oprite mai multe ore.

Si in Bucuresti, ploaia care s-a dezlantuit, sambata dimineata, a inecat mai multe strazi, dupa ce canalizarea nu a facut fata. Cel mai grav afectat a fost cartierul Tineretului unde traficul a fost paralizat. Mai multe zone din Capitala au ramas fara energie electrica: Calea Giulesti, Crangasi, Prelungirea Ghencea.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, viziteaza, sambata, comuna Arbore din Suceava, pentru a evalua situatia. El a promis sinistratilor ca vor primi ajutoare de la Guvern.

Meteorologii avertizeaza ca pana duminica la ora 9, ploile abundente si vijeliile vor continua.

HotNews.ro, C.N.A., 01 iul 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x