Tuesday, April 16, 2024

Mii de Loganuri s-au topit din showroom-uri

Must Read

Nici nu a debutat bine Programul “Rabla”, initiat de Guvern, ca atrage deja nemultumiri si isterii. Cum era de asteptat, multi dintre romanii care s-au batut sa prinda prima de casare s-au orientat catre un Logan.

Asa se face ca, ieri, la numai un ceas dupa ce Dacia a dat unda verde vanzarii efective, la patru dintre dealerii din Capitala (IPSO, Auto Cobalcescu, Comauto Meridian Vest si ADRAS) se vandusera absolut toate Loganurile.

Acest lucru i-a nemultumit pe aceia care nici n-au apucat sa afle ca Administratia Fondului de Mediu (AFM) a facut publica lista distribuitorilor de autoturisme validati pentru Programul “Prima de casare”.

De altfel, AFM anuntase, pe site-ul sau, ca persoanele care doresc sa se inscrie in programul de innoire a parcului auto o vor putea face incepand de vineri, 7 iulie, adica de maine. Numai ca fiecare importator si producator validat a fost liber sa semneze cand a dorit contractul cu AFM. Unii au facut-o (cazul Dacia), altii urmeaza sa o faca in urmatoarele zile.

- Advertisement -

La Daewoo, in schimb, celalalt producator autohton, unde au fost aprobate la fel ca si la Dacia 4.576 autoturisme, nu e prea mare inghesuiala, la ora actuala fiind inca destule masini care ii asteapta pe beneficiarii primei de casare.

La randul lor, importatorii anuntasera initial ca vor face eforturi sa incurajeze romanii sa-si ia masini noi pentru a schimba parcul national auto. Probabil ca multi dintre ei vor putea vinde in acest fel si modele fara un succes de piata rasunator.

Renault Nissan Romania, care participa la program cu toata gama de autoturisme, ofera, de pilda, un discount record de 3.312 euro pentru Laguna Initiale 2,2 dCi, un model lansat anul trecut. Discountul, insa, este valabil in cazul unui model destul de scump, socotit varf de gama la Laguna, si care are, prin urmare, dotari si pret pe masura.

Gandul, Adriana Margarit, 06 iul 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x