Thursday, March 28, 2024

Guvernul este generos cu profesorii

Must Read

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri o noua suplimentare bugetara. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca cei mai multi bani ii va primi ministerul Educatiei, ca urmare a semnarii protocolului cu federatiile sindicale din invatamant.

Vladescu a declarat ca deficitul bugetului va fi mentinut la 2,5%, iar suplimentarea bugetului nu va influenta nivelul prognozat al inflatiei pentru acest an.

"Avem bani si vrem sa-i cheltuim. Este evident ca aplicarea cotei unice a adus mai multi bani la buget. Au crescut veniturile la buget provenite din impozitul pe venit si impozitul pe profit si sumele provenite din colectarea TVA”.

Cei mai multi bani au fost alocati educatiei, acesta fiind principalul motiv pentru care s-a facut rectificarea bugetara, a explicat ministrul Finantelor.

- Advertisement -

In urma rectificarii bugetare de miercuri, au fost acordate 715,4 milioane de lei noi (7.154 miliarde lei vechi) pentru proiecte de investitii in invatamant, si 400 de milioane RON (4.000 de miliarde ROL) pentru salariile profesorilor. In acest an au mai fost alocati domeniului educatiei 3.500 de miliarde lei vechi, iar ulterior, 13.000 de miliarde lei vechi.

Sume suplimentare de 200 de milioane RON (2.000 de miliarde ROL) au fost alocate pentru programul de dezvoltare a infrastructurii rurale. Banii sunt destinati proiectelor propuse de administratia locala, privind realizare de poduri consolidari de maluri, amenajarea albiilor de rauri.

Finantari suplimentare de 200 de milioane RON , (2.000 de miliarde ROL) au fost alocate pentru programul de dezvoltare a infrastructurii rurale. Banii sunt destinati proiectelor propuse de administratia locala, privind realizare de poduri consolidari de maluri, amenajarea albiilor de rauri.

Prin rectificare cresc cu 566,3 milioane lei (5.663 miliarde lei vechi) si fondurile destinate platii pensiilor agricultorilor, indemnizatiile pentru cresterea copilului, ajutoare pentru incalzirea locuintei.

Fonduri suplimentare de 66,8 milioane de lei noi (668 miliarde lei vechi) au fost alocate pentru finantarea investitiilor in spitale.

De ajutoare de la guvern vor avea parte si producatorii agricoli, 130 de milioane de lei (1.300 miliarde lei vechi) fiind alocate pentru sustinerea lucrarilor agricole de toamna.

HotNews.ro, D.G., 30 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x