Thursday, March 28, 2024

Imprumuturile populatiei si ale firmelor au atins nivelul de 79,4 miliarde lei

Must Read

In luna iulie a acestui an, creditul neguvernamental, adica imprumuturile totale ale populatiei si ale companiilor, a crescut usor cu doar 3,9% fata de luna anterioara a anului curent si cu 57,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, nivelul imprumuturilor atingand valoarea de 79,4 miliarde lei, a anuntat joi Banca Nationala a Romaniei.

In perioada iulie 2005 – iulie 2006, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 129,6%.

Potrivit comunicatului de presa al Bancii Centrale privind indicatorii monetari, in luna iulie a acestui an, imprumuturile totale ale populatiei si companiilor au atins nivelul de 79,4 miliarde lei.

Daca in luna iunie a acestui an, creditul neguvernamental crescuse fata de luna anterioara cu 5,7%, pana la valoarea de 76,4 miliarde lei, in iulie, cresterea creditului neguvernamental a fost mai mica de doar 3,9%.

- Advertisement -

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in iulie 2006, creditul neguvernamental a crescut cu 57,1% pe seama majorarii cu 106,5 la suta a componentei in lei si cu 23,8 la suta a componentei in valuta exprimata in lei.

Raportat la aceeasi perioada, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 129%, in iulie ajungand pana la valoarea de 19,4 miliarde lei. Imprumuturile in lei catre companii au avut in perioada mentionata o crestere de 90%, pana la valoarea de 22,5 miliarde lei.

Finantarile totale in valuta acordate populatiei si companiilor au atins in luna iulie a acestui an valoarea de 37,3 miliarde lei. Din iulie anul trecut pana in iulie anul acesta, creditul neguvernamental in valuta acordat populatiei a crescut cu 50,5% pana la 12,6 miliarde lei, iar catre companii a crescut cu 13,4%, pana la valoarea de 24,7 miliarde lei.

Cresterea imprumuturilor in lei catre populatie a avut o crestere dinamica, Banca Nationala apreciind recent aceasta evolutie drept ingrijoratoare. In scopul temperarii creditarii, in luna iunie, BNR a majorat rata rezevelor minime obligatorii pentru pasivele in lei, cu scadenta mai mica de doi ani, de la 16% la 20%.

HotNews.ro, A.V., 31 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x