Wednesday, February 1, 2023

Patriciu a recunoscut ca a sponsorizat PSD in 2004

Must Read

Omul de afaceri Dinu Patriciu a recunoscut, miercuri, ca doua firme in care este actionar majoritar au sponsorizat PSD – informeaza NewsIn. Patriciu sustine, insa, ca acest lucru este legal si corect, deoarece “au echilibrat balanta donatiilor politice”.

Patriciu a facut aceasta declaratie la iesirea de la Parchetul General, unde a fost chemat pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul Rompetrol. Procurorii au fost nevoiti sa amane insa inceperea prezentarii, pentru ca avocatii lui Dinu Patriciu au ridicat o exceptie din care reiese ca ancheta nu ar fi terminata.

Omul de afaceri va afla vineri daca exceptia a fost acceptata si cand va fi chemat pentru noi audieri. Miercuri, Dinu Patriciu a stat la Parchet doar 50 de minute, desi vizita era programata in intervalul orar 8.00 – 12.00. Potrivit Realitatea TV, el a declarat la iesire, ca nu s-a intalnit cu procurorii, pentru ca “nu are nimic de discutat cu acestia”.

- Advertisement -

Dinu Patriciu este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave – in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata – contractul Repsol Exploracion, complicitate la evaziune fiscala – in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua romana, manipularea pietei de capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate –

tranzactionarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave – valorificarea creantei din contractul EPSA.

NewIn mai transmite ca liderii PSD sustin ca nu au avut cunostinta de faptul ca liberalul Dinu Patriciu a sponsorizat cu doua miliarde de lei campania electorala a partidului lor, dar accepta aceasta situatie ca pe ceva firesc si invita sponsorii sa finanteze, in continuare, formatiunea.

Adrian Nastase – cel care detinea functia de presedinte al PSD in perioada in care Patriciu sponsoriza partidul – a respins orice asociere intre finantarea substantiala oferita de liderul PNL in anul 2004 si bunavointa Cabinetului condus de el, care, in octombrie 2003, a emis OUG esalonand datoria de 600 de milioane de euro a Petromidia, patronata de Dinu Patriciu, pe 20 de ani.

Dan Matei Agathon, secretar general al PSD in iunie 2004, a precizat ca asteapta noi sponsorizari, in timp ce purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, nu s-a aratat afectat de acest subiect.

HotNews.ro, D. Mihai, 02 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This