Thursday, March 28, 2024

Profit de 100% la saptamina

Must Read

Din perspectiva preturilor, cotatiile derivatelor de la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) au inregistrat aprecieri in saptamina 14-18 august, traseul ascendent fiind urmat de majoritatea actiunilor.

Cumparatorii au putut beneficia de randamente long saptaminale deosebite, astfel DESIF Oltenia (scadenta martie) a adus un cistig de 103,84% raportat la marja perceputa de Casa Romana de Compensatie, urmat de DESIF Banat-Crisana (scadenta septembrie) cu un profit de 100%, locul trei fiind ocupat de derivatele pe actiunile Rompetrol Rafinare Constanta cu un randament de 60%.

Lichiditate de 90 de milioane de lei

In cea de-a treia saptamina de tranzactionare din august, numarul de pozitii deschise a urcat pina la 166.134, cu 13.318 mai mult decit in precedenta saptamina. La finalul sedintei de vineri, 18 august, totalul contractelor pe intregul interval 14-18.08 a ajuns la 46.701 de transferuri, cu o valoare de peste 90,7 milioane RON.

- Advertisement -

Startul saptaminii in discutie a oferit o lichiditate modesta, investitiile producind in sedinta de luni, 14.08, un total de 4.644 de contracte futures si options, incheiate pe un fond apreciativ, speculatorii pe pozitii de cumparare fiind cei care au avut o activitate mai intensa.

Dupa acest debut, sesiunea bursiera de marti s-a finalizat cu un total de 8.937 de contracte futures si options. DESIF2 derivate, care au beneficiat in sedinta amintita de scaderi pentru ambele scadente, au fost vedetele zilei, numarul contractelor pe aceste active situindu-se peste pragul de 3.400.

Miercuri, aproape 9.234 de contracte au fost realizate, DESIF5 aflindu-se, cu cele peste 3.300 de contracte pe care le-a avut ca activ suport, in prim-planul investitiilor. In penultima zi din saptamina, s-au transferat peste 12.800 de contracte futures si options, directia pe care s-au incadrat preturile actiunilor fiind preponderent ascendenta.

Numeroase strategii investitionale au fost aplicate pe activele suporturi DESIF2 si DESIF5, care impreuna au atras mai mult de 50% din rulajul zilei.

Totusi, pe primul loc s-au mentinut DESNP, derivatele in cauza marcind un volum de transfer de peste 4.100 de contracte futures. Sesiunea de vineri, ultima a saptaminii, a fost dominata de DESIF2, care s-au impus prin 3.580 de contracte, urmate de DESIF5, cu 3.330 de contracte. Valoarea totala a tranzactiilor in aceasta ultima sedinta a fost de peste 22,8 milioane RON.

Cotidianul, 21 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x