Friday, March 29, 2024

Romania nu va trimite trupe in Liban

Must Read

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis luni, ca Romania sa nu participe deocamdata cu trupe la forta de mentinere a pacii in Liban. Intr-o declaratie facuta la finalul sedintei CSAT presedintele Traian Basescu a motivat aceasta decizie prin faptul ca tara noastra este deja angajata cu trupe in misiuni in Irak, Afganistan si Balcani.

“Consideram ca Romania are potential, dar angajarea in trei teatre de operatiuni importante este un lucru care arata ca Romania si-a facut datoria fata de comunitatea internationala”, a declarat presedintele Basescu.

“Aceasta a fost decizia CSAT si cred ca este o decizie care corespunde realitatilor Romaniei de astazi”, a concluzionat seful statului.

Mai multe tari europene au luat luni decizii privind implicarea lor in misiunile de mentinere a pacii in Liban. Astfel, ministrul bulgar de Externe, Ivailo Kalfin, a anuntat ca Bulgaria va trimite circa 100 de persoane in forta internationala din Liban.

- Advertisement -

Detaliile participarii la forta din Liban vor fi clarificate in termen de zece zile. Autoritatile de la Sofia au anuntat totodata ca decizia finala va fi luata dupa consultari cu ONU si Uniunea Europeana.

Tot luni, Turcia a decis sa participe la Forta interimara ONU din Liban (FINUL). Ankara nu a precizat insa nici cati militari intentioneaza sa trimita in Liban, nici cand se vor alatura acestia fortei ONU. Presa turca a afirmat ca Turcia ar putea participa la forta ONU cu 600 – 1.200 de militari.

Tarile membre UE au convenit sa asigure mai mult de jumatate din efectivele totale de 15.000 de militari ale fortei ONU care va asigura aplicarea armistitiului dintre Israel si gruparea Hezbollah. Primii militari urmeaza sa ajunga in Liban in aceasta saptamina.

HotNews.ro, D.G., 28 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x