Thursday, March 28, 2024

Romtelecom scumpeste abonamentele

Must Read

Cei 3,83 milioane de abonati ai companiei de telecomunicatii Romtelecom, cati au mai ramas dupa “abandonul” in valuri din ultima perioada, vor plati, de astazi, mai mult pentru valoarea abonamentului in sine si mai putin pentru minutele vorbite.

Concret, daca cel mai ieftin abonament Romtelecom era, pana ieri, pentru o linie individuala sau cuplata, de aproximativ 12,5 RON (3,5 euro), de astazi, cel mai ieftin abonament, Standard Confort, costa, pentru o linie individuala, in jur de 24 RON (6,90 euro), iar pentru o linie cuplata, aproximativ 21 RON (6 euro).

Schimbarea structurii tarifare face parte din procesul de rebalansare, specific situatiilor de iesire din monopol. “In prezent, nivelul abonamentelor Romtelecom este mai mic decat cel al costurilor. Rebalansarea este un proces normal, care a avut loc dupa liberalizarea pietei pentru toti operatorii europeni care au detinut anterior monopolul”, spun reprezentantii companiei.

Abonamentul social – inlocuit cu o reducere de 2 euro la Confort Standard
Pentru persoanele cu venituri mici, care vor fi, practic, cele mai afectate de aceste schimbari, Romtelecom anunta ca va opera o reducere sociala de 2 euro la abonamentul Confort Standard, acordata automat de companie persoanelor eligibile. Astfel, aproximativ 150.000 persoane cu venituri mici, inclusiv cele care au avut anterior abonamentul social, vor beneficia de aceasta oferta.

- Advertisement -

Intra in aceasta categorie cei care au beneficiat de subventia acordata de Agentia Nationala de Reglementare in Comunicatii, si anume abonatii cu venitul mediu lunar pe membru de familie mai mic de 310 RON si cei care au efectuat mai putin de 500 minute de convorbiri in ultimele 12 luni (nu sunt luate in considerare minutele de trafic internet).

Clientii vor avea de ales, incepand de astazi, intre patru abonamente. Initial, acestia vor fi transferati fie la Confort Standard, fie la Confort 50, cu 50 de minute incluse, avand posibilitatea de a opta, ulterior, pentru abonamentul Confort 200, cu 200 de minute incluse in retea, la un pret de 10 euro/luna.

Cinci eurocenti/minut pentru convorbirile interjudetene
Majorarea tarifului pentru abonamentele telefonice, in medie cu 25,4%, este compensata de reducerea tarifelor la convorbiri. Cea mai mare reducere, cu 6,9%, a fost stabilita pentru apelurile locale in retea.

Astfel, un apel catre cunoscutii sau rudele din acelasi judet cu apelantul costa, in reteaua Romtelecom, 2,7 eurocenti/minut (0,0945 RON) in orele de varf (08:00 – 18:00) si 1 eurocent/minut (0,035 RON) in afara acestui interval, fata de 2,9 eurocenti/minut ca in vechiul tarif.

Adevarul, 15 aug 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x