Thursday, March 28, 2024

Flori, dar si proteste in prima zi de scoala

Must Read

Chiar daca prima zi de scoala s-a desfasurat sub semnul incertitudinii, de luni lucrurile vor reveni la normal. Pe 15 septembrie aproape 10.000 de profesori au participat la un miting de protest organizat in Piata Revolutiei, nemultumiti fiind de salariile mici.

In acelasi timp in majoritatea scolilor din Bucuresti si din tara se desfasurau festivitatile de deschidere a noului an scolar.Totodata presedintele Basescu si ministrul Educatiei par a fi de accord ca invatamantul romanesc este mediocru.

Cu o zi in urma ministrul Educatiei, Mihail Hardau dadea asigurari ca noul an scolar incepe pe 15 septembrie,desi sindicatele din invatamant anuntau boicotarea festivitatilor.

In acest context, Hardau declara ca nu intelege actiunile de protest ale profesorilor ale caror salarii au crescut destul de mult si a amintit de ultima majorare a salariilor din invatamant, sase procente, de la 1 septembrie 2006, asa cum le-a fost promis.

- Advertisement -

"S-au acordat suplimentari salariale in acest an care depasesc investitia de anul trecut in cercetare (…) Sa beneficiezi de atatia bani, investitiile au crescut de 11 ori, salariile au crescut in mod substantial si suntem in acea tinta de 60% a programului de guvernare si totusi lucrurile creeaza nemultumiri.

Mihail Hardau a spus ca negocierile cu profesorii vor continua desi liderii sindicatelor din invatamnat nu au facut o contrapropunere guvernului.
HotNews.ro, D.G., 15 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x