Thursday, March 28, 2024

Francofonia va bloca micul Paris

Must Read

Sommet-ului Francofoniei, care va incepe saptamana viitoare in Capitala, va da peste cap viata bucurestenilor. Primul avertisment vine din partea premierului Calin Popescu Tariceanu, care considera ca populatia ar trebui anuntata ca circulatia in Bucuresti va deveni un infern in perioada Sommet-ului Francofoniei. El ii sfatuieste pe cetateni sa circule pe jos sau cu transportul in comun.

"Cei care trebuie sa ajunga la o anumita ora undeva trebuie sa-si ia o buna rezerva de timp", a explicat premierul. El a avertizat, totodata, ca, in cazul formarii unor "dopuri" de circulatie, traficul va fi afectat in tot Bucurestiul

Compania TAROM si Administratia Aeroportului International "Henri Coanda" din capitala transmit tuturor pasagerilor care urmeaza sa efectueze curse in perioada Sommet-ului Francofoniei sa-si ia o rezerva de timp, deoarece sunt posibile congestionari ale traficului rutier catre aeroport.

De asemenea, incepand cu data de 25 septembrie, compania TAROM pune la dispozitia pasagerilor sai, 24 de ore din 24, pentru informatii suplimentare urmatoarele numere de telefon: 204.21.35, 0745.120.473 si Telverde 0800.800.920.

- Advertisement -

In timpul Reuniunii Francofoniei, masinile nu vor avea voie sa circule sau sa fie parcate pe culoarul traseului unic pe care vor merge delegatiile straine, de la Aeroportul Otopeni si pana la Palatul Parlamentului. Restrictia este valabila inclusiv pentru cei care locuiesc in aceste zone.

Cei care nu vor respecta aceste restrictii nu isi vor mai gasi masinile. Pentru recuperarea autoturismelor, proprietarii trebuie sa sune la numarul de telefon 9544.

Aceasta interdictie intra in vigoare din 27 septembrie si va fi valabila trei zile.

Pe unele strazi, circulatia va fi interzisa, iar in anumite zone, accesul pietonilor se va face numai dupa ce acestia vor fi legitimati.

Cei care locuiesc sau muncesc in perimetrul Soseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bulevardul Natiunilor Unite precum si in zona Palatului Parlamentului vor avea acces in aceste zone numai daca vor avea asupra lor actele de identitate.

Pe strazile cu circulatia interzisa, gunoiul nu va fi ridicat. Probleme vor avea si firmele ale caror sedii se afla pe strazile unde circulatia va fi restrictionata. Pentru evitarea oricaror incidente neplacute, Politia rutiera va aplica «fluturasi» de avertizare pentru autovehiculele stationate in zonele unde parcarea este interzisa.

Autoritatile au pus la dispozitie participantilor la manifestarile dedicate Francofoniei, sapte spitale si 20 de ambulante. De asemenea, vor fi amenajate puncte medicale si in hotelurile in care vor fi cazati inaltii oficiali.

HotNews.ro, D. Mihai, 24 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x