Thursday, March 28, 2024

Kramnik – Topalov 2,5 – 0,5

Must Read

Debutul meciului de la Elista este mai furtunos decit toate asteptarile – doar o remiza in 3 partide, si aceea venita dupa fortarea unui sah etern.

Meritul principal ii revine campionului, bulgarul Topalov care joaca numai la victorie. Kramnik si-a pastrat calmul si a speculat toate erorile…

In prima partida, Topalov avea sansa unei remize prin repetarea pozitiei, dar a vrut sa "extraga" o victorie improbabila dintr-o situatie extrem de strinsa. Riscul l-a costat o eroare intr-un final pe care computerele il vedeau remiza teoretica.

Partida a doua a avut o desfasurare similara – bulgarul a condus piesele albe spre un atac timpuriu, ce parea devastator. Apararea lui Kramnik s-a bazat pe un plan complex; rusul a gasit contrajoc in fata pieselor avansate ale adversarului si a pedepsit o data in plus riscurile prea mari pe care si le-a asumat campionul.

- Advertisement -

Cu 2-0 dupa primele doua intilniri, Kramnik a preferat remiza in cea de a treia intilnire la tabla de joc. A avut albele, initiativa, sanse ceva mai bune. Dar probabil a scapat undeva varianta cistigatoare, motiv pentru care a fost extrem de ingindurat dupa impartirea punctului.

Analizatorii lui ramin insa fericiti – a trecut primul sfert din meci (programat pe durata a 12 partide), iar jucatorul lor are un avantaj de doua lungimi.

Veselin Topalov ramine insa zimbitor – bulgarul este un campion aparte in sah, un maestru foarte activ si agresiv in joc. A implementat la multe turnee regula "Sofia", norma ce exclude remiza.

Cunoscatorii spun ca Topalov seamana izbitor cu legendarul Bobby Fischer, campion mondial in 1972. Si adauga – si Fischer a cucerit tilul dupa ce a fost condus de Spassky cu 2-0…

HotNews.ro, A.S., 27 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x