Thursday, March 28, 2024

“Nu trebuie sa ne injuri ca sa fii un bun actor”

Must Read

Cultura
Emotii de toamna la Stufstock

Juriul Galei de la Mangalia denunta vulgaritatea: "Nu trebuie sa ne injuri ca sa fii un bun actor"
4 Septembrie 2006
Catalin Ionescu

Singura competitie dedicata actorilor debutanti, ajunsa la cea de-a noua editie, isi va anunta in aceasta seara castigatorii.

Timp de patru zile, intre 1 si 4 septembrie, pe scena Centrului Cultural din Mangalia s-au jucat cinci spectacole, iar 18 tineri au prezentat, individual, fragmente de piese si adaptari.

- Advertisement -

La sectiunea „individual”, pe langa proba de interpretare la alegere, foarte savurata de public, toti tinerii actori au citit, in limita a cinci minute, pasaje din volumul „Ghidul Nesimtitului”, de Radu Paraschivescu, prezent si el in sala de spectacole.

La sectiunea „grup”, au intrat in competitie cinci spectacole: „O statie”, de Stefan Peca, „Vor mai inflori florile in noroi?”, dupa „Victimele datoriei”, de Eugen Ionesco, „A saptea cafana”, de Dumitru Crudu, „Fuck You, Eu.Ro.Pa!”, de Nicoleta Esinencu, si „Mainilor tale”, dupa Federico Garcia Llorca.

Comediile au avut succes

In aceasta seara, incepand cu ora 20.30, pe scena Centrului Cultural vor defila premiantii Galei. Decernarea premiilor va fi precedata de un spectacol sustinut de Ion Caramitru si Johnny Raducanu, numit „Dialoguri si fantezii in jazz”.

Juriul, format din criticul de teatru Cristina Modreanu, regizorul Felix Alexa si actorii Emilia Popescu, Stefan Iordache si Marius Manole, va acorda cinci distinctii: premiul pentru cel mai bun actor, pentru cea mai buna actrita, pentru cel mai bun spectacol, Premiul „Timica” si Premiul special al juriului, „Sica Alexandrescu”.

Dupa cum au promis organizatorii in urma cu un an, la editia actuala a Galei se va tine cont si de opinia publicului. In fiecare seara, spectatorii au fost invitati sa acorde note participantilor, voturile fiind adunate intr-o urna speciala si numarate.

Cele mai „gustate” momente ale Galei au fost, ca la fiecare editie, fragmentele din piesele de comedie. De succes la public s-au bucurat actorii George Adrian Constantinescu cu „Pam-pam”, dupa pamfletele lui Constantin Tanase sau Bogdan Ioan Saratean.

Tinerii actori, „lasati de capul lor”

Nivelul „HOP!”-ului, cel putin pana in seara premierei, a fost „unul mediu”, considera actorul Stefan Iordache, care nu a vrut sa comenteze jocul tinerilor de pe scena, pentru ca face parte din juriu.

„Oricum, multumim lui Dumnezeu ca exista aceasta Gala, este un prilej ca acesti copii sa se cunoasca, iar noi sa ii vedem si sa ne cunoastem viitorii colegi”, ne-a declarat Stefan Iordache.

Actrita Emilia Popescu caracterizeaza Gala drept una „interesanta”, dar cu tineri debutanti prost indrumati, „lasati de capul lor”. „Nu este un concurs pentru ingineri. Sunt oameni mai talentati, mai putin talentati…

Singura lor problema este aceea ca au venit aici, multi dintre ei fara sa fi fost indrumati. Se vede ca sunt singuri, ca sunt lasati de capul lor, fara sa li se fi spus ce li se potriveste si ce nu.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 04 sep 2006

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x