Friday, March 29, 2024

Romania, in topul cresterii bancare

Must Read

Bilantul total al bancilor din Europa Centrala si de Est a crescut cu aproximativ o treime, iar analistii se asteapta la o dublare a activelor pina in 2009, se arata intr-un studiu realizat de analisti ai RZB si RaiffeisenCentrobank.

Cresterea puternica a pietelor bancare din Europa Centrala si de Est s-a accelerat pe parcursul anului trecut. Dupa ce a crescut cu 15% in 2004 (la suma de 645 de miliarde de euro), bilantul total al industriei bancare a crescut cu 31,3% la suma de 846 de miliarde in 2005.

Aceasta evolutie reprezinta cea mai puternica crestere de la publicarea informatiilor financiare – se arata intr-un comunicat al bancii austriece.

Romania – plus de 54%

- Advertisement -

Pe linga Europa Centrala si de Est, studiul acopera si Comunitatea Statelor Independente, care a contribuit substantial la aceasta crestere. Ucraina (crestere de 91%), Belarus (crestere de 63%), Romania (crestere de 54%) si Rusia, cea mai mare piata bancara din regiune (crestere de 51%), au aratat cele mai mari rate de crestere in euro. Ungaria a avut cea mai mica crestere, de 15%.

Activitatea bancara se va dubla pina in 2009

Pentru prima data, Raportul pentru sectorul bancar din Europa Centrala si de Est include prognoza pe termen lung cu privire la dezvoltarea pietei bancare.

Un rezultat-cheie al acestui model este anticiparea dublarii pina in 2009, de la 846 de miliarde de euro in prezent la mai mult de 1.700 de miliarde de euro. Pina in 2014, analistii se asteapta la un volum total al pietei de aproximativ 3.700 de miliarde de euro, corespunzator unei rate de crestere anuale medii de aproximativ 18%.

Modelul de previziune se bazeaza pe relatia dintre PIB-ul pe locuitor si gradul de intermediere financiara, masurat ca procent al activelor bancare in total PIB.
Integral in Cotidianul

Cotidianul, 18 sep 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x