Tuesday, April 16, 2024

Majoritatea europenilor nu stie cati membri are Uniunea Europeana

Must Read

Majoritatea europenilor nu stie cati membri are Uniunea Europeana

Doar 23% dintre cetatenii europeni stiu ca Uniunea Europeana are 25 de state membre, majoritatea fiind de parere ca Uniunea are mai putine tari membre, iar state precum Polonia, Ungaria sau Cehia sunt plasate in randul tarilor care asteapta sa intre in clubul european, potrivit unui Eurobarometru comandat de catre Comisia Europeana si dat publicitatii marti.

Pe lista tarilor care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana in viitorul apropiat, europenii plaseaza pe primul loc Turcia (42%), urmata de Romania si Bulgaria.

Unul din cinci europeni declara ca nu stie cu exactitate cate tari fac parte din Uniunea Europeana. Procentul celor care stiu cate state fac parte din clubul european este mai mare in randul cetatenilor din statele care au aderat recent la Uniunea Europeana. Raspunsuri corecte in proportie de peste 50% se intalnesc doar in randul cetatenilor din Cipru, Slovenia si Luxemburg.

- Advertisement -

Pe de alta parte, trei sferturi dintre danezi si finlandezi, 68% dintre suedezi si 65% dintre germani considera ca Uniunea Europeana are mai putin de 25 de state membre.

Intrebati daca ar putea sa identifice cinci tari care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana in viitorul apropiat, majoritatea europenilor au plasat in capul listei Turcia (42% dintre respondenti), urmata de Romania (29%) si Bulgaria (25%).

Exista insa si cetateni europeni care plaseaza tari precum Polonia (10% dintre respondenti), Ungaria (9%), Lituania (7%) si Cehia (6%), care sunt deja membre ale Uniunii Europene, in randul tarilor care sunt in curs de aderare.

HotNews.ro, A.V., 10 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x