Thursday, March 28, 2024

Oracle isi arata muschii la Red Hat

Must Read

Oracle uimeste din nou! De data aceasta nu printr-o noua achizitie, ci prin anuntul ca va oferi aceleasi servicii de suport pentru Linux ca si Red Hat, unul dintre cei mai mari furnizori de software si servicii pentru Linux, dar la un pret de doua ori mai mic.

“Programul Oracle Unbreakable Linux este disponibil utilizatorilor de Linux incepand de la un pret de 99 de dolari pe sistem pe an”, a declarat Charles Phillips, presedintele Oracle, pentru AP. “Nu trebuie ca cineva sa fie client de software Oracle pentru a beneficia de acest pret la serviciul de suport pentru Linux. Tot ce urmarim este sa crestem succesul Linux-ului”, a continuat Phillips.

“Credem ca serviciile mai bune de suport si preturile mai mici vor grabi adoptia Linux-ului si lucram indeaproape cu partenerii nostri pentru ca acest lucru sa se intample”, a afirmat Larry Ellison, CEO Oracle.

In prezent, Red Hat rezolva bug-uri doar pentru ultima versiune de Linux. De aceea, clientii sunt nevoiti de multe ori sa treaca la o versiune de Linux upgradata pentru a beneficia de rezolvarea bug-ului. Noul program al Oracle va oferi rezolvari de bug-uri pentru versiunile de Linux viitoare, curente dar si mai vechi.

- Advertisement -

Cu alte cuvinte, Oracle va oferi acelasi nivel de servicii de suport pentru Linux ca si pentru alte sisteme de operare.

Pentru a avea acces la serviciile Oracle de suport pentru Red Hat Linux tot ce trebuie sa faca un client este ca serverul sau Red Hat sa acceseze reteaua Oracle. Trecerea dureaza mai putin de un minut.

“Vom mentine compatibilitatea cu Red Hat Linux. De fiecare data cand Red Hat va distribui o noua versiune noi ne vom sincroniza cu codul sau. Ceea ce adaugam noi sunt bug-uri rezolvate care vor fi disponibile imediat pentru Red Hat si pentru intreaga comunitate”, a afirmat Edward Screven, Chief Corporate Architect la Oracle.

Fisierele de instalare Linux vor fi disponibile pentru download de la Oracle. Suportul Enterprise Linux Network va fi disponibil la pretul de 99 dolari per sistem pe an.

Nivelul Enterprise Linux Basic Support, care ofera acces la retea si acoperire non-stop la nivel global, va fi oferit la pretul de 399 de dolari pentru un sistem cu doua procesoare, pe an si 999 dolari pentru un sistem cu numar nelimitat de procesoare.

Nivelul Enterprise Linux Premier Support, care ofera suport Basic plus rezolvari de bug-uri in versiuni mai vechi precum si Oracle Lifetime Support, va fi disponibil la pretul de 1.199 dolari pentru un sistem cu doua procesoare, pe an si 1.999 dolari pentru un sistem cu numar nelimitat de procesoare.

“Nu cred ca Red Hat va disparea”, a declarat Ellison. “Acesta este capitalismul. Concuram”, a continuat fondatorul Oracle.

Oficialii companiei au refuzat sa spuna daca sunt interesati sa cumpere Red Hat.

Trip Chowdhry, analist la Global Equities Research, crede ca Red Hat va devenit tinta unei preluari, dar prevede ca International Business Machines (IBM) o sa fie cumparatorul si nu Oracle.

Corporatia Oracle, care a lansat prima baza de date pentru Linux in 1998, are in prezent peste 40.000 de angajati in intreaga lume. In primul trimestru al anului fiscal 2007, compania a realizat o cifra de afaceri de 3,59 miliarde dolari, cu 30% mai mult fata de perioada similara a anului fiscal anterior, in timp ce profitul net s-a majorat cu 29% pana la 670 milioane dolari.

In Romania, grupul american este prezent din anul 1995 prin Oracle Romania. Subsidiara este controlata de Oracle East Central Europe Service BV (Olanda) in proportie de 99,9%.

HotNews.ro, D.C., 27 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x