Thursday, March 28, 2024

Pretul gazelor pentru populatie va creste inca din noiembrie

Must Read

Pretul gazelor naturale furnizate populatiei va creste cu 8,1%-8,5% de la 11 noiembrie. Majorarea de pret survine pe fondul scumpirii, de catre Petrom, a gazelor din productia interna, si in urma divergentelor dintre producatori si distribuitori.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) anuntase ca nici o scumpire nu va surveni in acest an, dar miscarea Petrom a prins-o in offside.

Pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici cu un consum de pana la 2.400 metri cubi pe an va creste de la 843,43 lei/mia de metri cubi la 911,55 lei/mia de metri cubi in cazul Distrigaz Sud, respectiv de la 842,99 lei pe mia de metri cubi la 911,11 lei in cazul EON Gaz Romania.

Cresterea pretului a fost determinata de majorarea pretului la gazele din productia interna de la 330 lei pe mia de metri cubi, nivel recomandat de ANRGN pentru ultimul trimestru al anului, la 397,5 lei pe mia de metri cubi.

- Advertisement -

ANRGN anuntase, in data de 14 septembrie, ca preturile finale reglementate la gaze naturale urmau sa ramana nemodificate pana la sfarsitul acestui an.

Reprezentantii ANRGN sustin ca institutia a fost nevoita sa majoreze tarifele din cauza conflictului iscat intre producatorii si distribuitorii de gaze, care au refuzat sa incheie contractele pentru sezonului rece. Din cauza acestor probleme, populatia s-ar fi putut trezi fara gaze, in mijlocul iernii.

Acum o luna, sub motivul ca Romania va adera in curand la Uniunea Europeana, Petrom a decis sa ridice preturile la productia interna de gaze naturale. Distribuitorii au sarit in sus, dar autoritatea de reglementare nu a avut ce face.

HotNews.ro, D.C., 27 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x