Friday, March 29, 2024

Un roman este suspectat de spionaj in Nigeria

Must Read

Israelul sustine ca infractiunea a avut un caracter “pur comercial”

Un cetatean roman, in varsta de 50 de ani, a fost inculpat pentru spionaj de catre Inalta Curte federala din Abuja, Nigeria – transmite France Presse. Alaturi de romanul Bogdan Dumitrescu au mai fost inculpati alti patru cetateni straini – doi irlandezi, un israelian si un rus, precum si trei cetateni nigerieni.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Corina Vintan, a confirmat, pentru Hotnews.ro, ca cetateanul roman a fost retinut pe 9 octombrie, fiind acuzat de detinere, preluare si copiere de documente clasificate. Cetateanul roman a negat toate acuzatiile care i se aduc, urmatoarea audiere fiind stabilita pentru 21 noiembrie.

Ambasada Romaniei de la Abuja a acordat asistenta de specialitate cetateanului roman si va continua sa-l sprijine pe acesta pe tot parcursul procesului intentat de autoritatile nigeriene.

- Advertisement -

Bogdan Dumitrescu se afla in Nigeria in calitate particulara, in baza unui contract individual cu o firma nigeriana cu sediul in Lagos.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe a declarat ca infractiunea a avut un caracter “pur comercial” si nu a fost “politica sau legata de spionaj”. Cei sase risca o pedeapsa de pana la 14 ani de inchisoare, in cazul in care vor fi gasiti vinovati.

HotNews.ro, D. Mihai, 11 oct 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x