Thursday, March 28, 2024

BNR arunca pe piata bancnota de 200 de lei

Must Read

De luna viitoare, Banca Nationala a Romaniei urmeaza sa puna in circulatie bancnota de 200 de lei. Aceasta va avea, pe avers, portretul lui Lucian Blaga, iar pe revers statutia Ginditorului de la Hamangia.

“Am ales momentul 1 decembrie pentru a lansa noua bancnota deoarece vechea emisiune se apropie de sfarsit si pentru ca vom sarbatori simultan ziua nationala a Romaniei si lansarea in circulatie a primei monede dupa Revolutie, de 10 lei vechi”, a spus, marti, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Acesta a aratat ca noua bancnota nu a fost pusa in circulatie odata cu denominarea monedei nationale, la 1 iulie, pentru ca pe piata erau foarte multe bancnote noi. Toate celelate bancnote aveau un echivalent, iar daca introduceam una fara echivalent, putea fi creata confuzie”, a afirmat Mugur Isarescu.

De la 1 ianuarie 2007, vechile cupiuri si monede vor fi retrase de pe piata, urmand sa fie utilizata doar noua moneda, respectiv leul nou.

- Advertisement -

HotNews.ro, V.T., 14 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x