Directorii generali ai Electrica, Nicolae Coroiu, si Romgaz, Alexa Iakob au fost suspendati din functii pentru 30 de zile, potrivit NewsIn. Corpul de control al ministrului economiei a demarat o ancheta in urma mai multor sesizari care acuza nereguli in achizitii.

Codrut Seres i-a suspendat pe cei doi directori generali pentru o perioada de 30 de zile, timp in care Corpul de control al ministrului va face verificarile de rigoare.

Autoritatea de Control a Guvernului a demarat un control la Complexele Turceni si Rovinari si la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), dupa ce a primit mai multe sesizari referitoare la nereguli in administrarea acestor companii.

“Am cerut demararea acestui control pentru verificarea mai multor aspecte si pentru ca ni s-au sesizat posibile nereguli. In principal vom verifica tot ceea ce inseamna achizitii facute de complexele energetice si de SNLO”, declara, marti, ministrul delegat Cristian David.

La finele lunii mai a acestui an, MEC a anuntat finalizarea unui control la complexele energetice Turceni si Rovinari, in urma caruia s-au constatat mai multe nereguli in contractele de furnizare a energiei electrice.

Raportul Corpului de control al ministrului economiei arata ca Electrica ajunsese sa cumpere electricitate de la producatorii de stat prin intermediul unor companii private.

HotNews.ro, 17 nov 2006

>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.