Thursday, March 28, 2024

Lista tarilor ostile Internetului

Must Read

Un numar de 13 tari figureaza pe lista publicata de organizatia Reporteri Fara Frontiere, cu ocazia unei “cyber-manifestari” internationale, organizata marti si miercuri, relateaza AFP. Vizate de asociatia pentru aparare a libertatii presei sunt tari ca Arabia Saudita, Belarus, Birmania, China, Coreea de Nord, Cuba, Egipt, Iran, Uzbekistan, Siria, Tunisia, Turkmenistan si Vietnam.

Comparativ cu 2005, trei tari au fost retrase de pe aceasta lista a inamicilor Internetului: Libia, unde organizatia a putut constata in urma unei misiuni ca “Internetul nu mai este cenzurat” , Maldive si Nepal.

Pe de alta parte, pe aceasta lista figureaza in acest an Egiptul, unde presedintele Hosni Mubarak “da dovada de un autoritarism care provoaca nelinisti in ceea ce priveste Internetul”.

Trei blogg-eri au fost arestati si condamnati la inchisoare “pentru ca s-au exprimat in favoarea reformelor democratice in aceasta tara”, explica organizatia Reporteri Fara Frontiere.

- Advertisement -

Manifestatia incepe marti, ora 10.00 GMT si va dura pana miercuri, ora 10.00 GMT, participantii fiind invitati sa se mobilizeze contra “pradatorilor de Internet”, pe site-ul www.rsf.org.

HotNews.ro, D.G., 07 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x