Thursday, March 28, 2024

Participare romaneasca la Festivalul de arta central si est europeana

Must Read

Festivalul de Arta Central si Est Europeana (FEEAST), aflat la a doua editie se desfasoara la Londra in perioada 16-22 noiembrie.

Festivalul aduce la un loc, printre alte evenimente culturale, o co-productie teatrala intre Marea Britanie si Romania, o colaborare muzicala britanico-romaneasca, demonstratii de teatru si expozitie de fotografie romanesti, cat si un forum de dezbateri pe tema “Sibiu 2007”.

• 16 – 19 noiembrie – Muzica spectacolului Soul-etude, de Petr Nikl, compusa de muzicianul de origine romana Alexander Balanescu si interpretata de Quartetul Balanescu (UK). Spectacolul – instalatie are loc in spatiul neconventional de la The Old Abattoir – un fost abator dezafactat si folosit in prezent ca locatie pentru programe culturale.

• 21 si 22 noiembrie – premiera la Londra a spectacolului de teatru The Mona Lisas, de Brigitte Louveaux, realizata in parteneriat de Theatre Melange (UK) si Teatrul Municipal Ariel (Ramnicu Valcea). Itinerat in 14 orase din Marea Britanie, spectacolul este citat saptamana aceasta in Timeout London la rubrica “obligatoriu de vazut”.

- Advertisement -

Aceasta colaborare internationala s-a concretizat intr-o piesa plina de umor acid, ce ne poarta intr-o calatorie suprarealista printr-un peisaj exploziv de arta vizuala moderna, ne spune Sandy Maberley, directorul artistic al Teatrului Melange.

• 21 – 22 noiembrie – Stand multimedia despre teatrul romanesc sustinut de Irina Ionescu, promotor de teatru din echipa ICR Bucuresti.

• 21 – 27 noiembrie – Expozitie de fotografie de teatru, de Calin Piescu.

• 21 noiembrie – Forum de discutii “Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007”, cu participarea lui Constantin Chiriac, Director al Festivalului International de Teatru Sibiu.

• 22 noiembrie – Demonstratie de teatru cu fragment din “Visul”, in interpretarea lui Dan Puric- Incomparabil, Inimitabil, Irezistibil (Theatrebrett – Viena)

Festivalul FEEAST atrage producatori de teatru, operatori culturali, formatori de opinie, regizori, directori de festivaluri, antreprenori culturali din Marea Britanie si din mediul cultural international oferind ocazia unei mai bune cunoasteri a teatrului romanesc.

Participarea romaneasca la FEEAST este sustinuta de Institutul Cultural Roman Londra (ICR).

HotNews.ro, 17 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x