Thursday, March 28, 2024

Roman ajuns in Canada, din Groenlanda, cu o barca

Must Read

Florin Fodor, un roman in varsta de 32 de ani, a reusit sa ajunga ilegal in Canada, dupa ce a strabatut o mie de kilometri cu barca.

In pofida performantei sale, barbatul a fost condamnat la sapte luni de inchisoare, sub acuzatia de incalcare a legislatiei canadiene privind imigratia, relateaza cotidianul Ottawa Sun.

Romanul Florin Fodor, care fusese expulzat din Canada cu sase ani in urma, a ajuns in aceasta tara prin Oceanul Arctic, dupa o calatorie de aproape 8 zile cu o barca din fibra de sticla de cinci metri lungime. Acesta a parcurs o distanta de 1.000 de kilometri, din Groenlanda pana la Grise Fiord, o localitate din zona arctica a teritoriului canadian.

Fodor a fost arestat in 18 septembrie pentru incalcarea legii imigratiei, a fost condamnat la sapte luni si 15 zile de detentie de un tribunal din Ottawa si va petrece inca 95 de zile in inchisoare, pana la sfarsitul lunii februarie 2007, cand va fi transferat in custodia serviciului pentru imigratie, pentru a fi expulzat.

- Advertisement -

“Vom lua aceasta masura, probabil in termen de 24 de ore, deoarece nu are dreptul sa depuna apel”, a declarat Chris Kealy, purtatorul de cuvint al granicerilor canadieni. “Calatoria sa inapoi va fi ceva mai confortabila, cred”, a adaugat acesta.

Politia canadiana a afirmat ca Fodor era inghetat si infometat dupa calatoria de opt zile prin apele inghetate ale golfului Baffin, dar starea sa generala de sanatate era buna.

“Nimeni nu a mai ajuns aici cu barca din Groenlanda, pana acum. Cand a acostat ii era frig si cred ca era bucuros ca a ajuns. Ultima parte a calatoriei sale trebuie sa fi fost grea”, a declarat Tim Waters, un politist din Nunavut.

Aventura arctica a romanului a inceput cu o calatorie cu avionul din Romania pana in Groenlanda. Acesta a cumparat o barca cu motor si a plecat spre Canada in 11 septembrie, navigand spre nord, de-a lungul coastei Groenlandei, dupa care a traversat Golful Buffin si a intrat in apele canadiene.

Fodor urma sa cumpere un bilet de avion din Nuvanut pentru a ajunge la familia lui stabilita in Toronto .

HotNews.ro, C. Marin, 22 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x