Thursday, March 28, 2024

Rusia nu mai cumpara de la UE produse din animale

Must Read

Rusia se gandeste serios ca din 2007 sa nu mai cumpere produse din animale de la nici una dintre tarile membre ale Uniunii Europene (UE).

Motivul invocat de rusi este ca viitoarele state UE, Romania si Bulgaria, nu respecta standardele santar – veterinare. Autoritatile romane spun insa ca vor cauta o cale incat tara noastra sa nu aiba probleme comerciale cu Rusia.

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca Rusia a avertizat cele 25 tari UE ca intentioneaza sa opreasca importul de produse de animale care vin dinspre UE, chiar de anul viitor, informeaza cotidianul britanic The Guardian. Argumentul Rusiei este acela ca Romania si Bulgaria, tari care vor adera la UE la 1 ianuarie 2007, au produse de proasta calitate.

“O problema asemanatoare s-a mai pus acum doi ani si jumatate, cand zece tari aderau la Uniunea Europeana. Nu exista motive de ingrijorare, intrucat Romania nu trebuie sa faca altceva decat sa adopte o certificare a produselor, care sa fie recunoscuta si in Rusia”, a declarat Adrian Tibu, purtator de cuvand al Ministerului Agriculturii.

- Advertisement -

Boli periculoase in Romania si Bulgaria

Conform agentiei de stiri RIA Novosti, un purtator de cuvant al autoritatii ruse din domeniul sanitar-veterinar a afirmat ca Rusia are nevoie de dovezi ca produsele de anuimale care vin din UE sunt sigure.

“Uniunea Europeana a hotarat sa primeasca Romania si Bulgaria, insa produsele care vin din aceste tari nu sunt sigure din punctul de vedere al calitatii sanitar- veterinare. Acolo exista boli care sunt periculoase atat pentru animale cat si pentru oameni”, a declarat acesta.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 22 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x