Thursday, March 28, 2024

Segolene Royal va fi candidata socialistilor la alegerile prezidentiale

Must Read

Segolene Royal este noua candidata a socialistilor la presedintia Frantei. Ea a obtinut peste 60 la suta dintre sufragiile membrilor de partid, cu mult mai mult decat ceilalti doi contracandidati, relateaza BBC News.

In urma ei s-au clasat Dominque Strauss Kahn, fost ministru al finantelor ( 20%) din procentaj si Laurent Fabius, fost premier intre 1984-1986, cu 18 procente.

Relativ lipsita de experienta in comparatie cu cei doi contracandidati, Royal a devenit foarte populara, prezentandu-se ca un nou tip de politician, distantat de ceea ce inseamna angrenajul politic al partidului.

Pentru multi dintre socialisti, Segolene Royal reprezinta un curent nou in politica franceza. Ea a promovat prin intermediul unei pagini de internet asa numita democratie participativa.

- Advertisement -

Multe dintre propunerile sale – cum ar fi un regim disciplinar foarte strict pentru infractorii minori – sugereaza, conform comentatorilor din Franta, un puternic respect pentru autoritate si valorile familiei.

Criticii ei spun insa ca aceste opinii nu au nimic de-a face cu un politician de stanga si o acuza chiar de demagogie.

De mai multe ori ministru in guvernele socialiste, Royal este acum presedinta unui consiliu regional din vestul Frantei. Ea este partenera de viata a secretarului general socialist, Francois Hollande, cu care are patru copii.

Segolene Royal s-ar putea infrunta in alegeri cu Nicolas Sarkozy, creditat ca posibil candidat al Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP), partidul de guvernamant de centru dreapta. Sarkozy nu si-a manifestat inca limpede intentia de a candida.

Alegerile prezidentiale franceze au fost programate pe 22 aprilie, anul viitor.

HotNews.ro, C. Marin, 17 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x