Thursday, March 28, 2024

Un avion militar s-a prabusit langa Arad

Must Read

Un avion militar s-a prabusit, miercuri, la pranz, in localitatea aradeana Beliu. Deocamdata, nu se stie nimic despre starea pilotului. Prefectul de Arad, Gavril Popescu a declarat, pentru Realitatea TV, ca locul in care s-a prabusit aparatul a fost izolat, iar populatiei i s-a cerut sa evacueze zona.

Avionul este un MIG 21 Lancer si apartine unitatii militare de la Campia Turzii. Ministerul Apararii anunta ca pilotul a reusit sa se catapulteze, fiind usor ranit.

Primarul localitatii, Pavel Tica, a declarat, pentru Realitatea TV, ca s-a deplasat la fata locului, unde exista un crater de 6-7 metri si resturi din avion. El a mai precizat ca avionul s-a prabusit langa un depozit forestier de pe raza ocolului silvic Beliu. Se pare ca pilotul a incercat sa evite zonele locuite.

Accidentul aviatic de miercuri, din judetul Arad, este al noualea incident de acest gen, in care au fost implicate aparate MIG 21-Lancer, aflate in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

- Advertisement -

Potrivit Realitatea TV, aparatele de tip MIG 21 vor fi retrase de la zbor incepand de anul viitor, intrucat nu mai corespund standardelor NATO. Ministerul Apararii Nationale nu a hotarat, deocamdata, care va fi tipul de avion care il va inlocui pe MIG 21, dar acest tip de aparat nu va mai fi folosit decat pana la sfarsitul anului.

HotNews.ro, D. Mihai, 22 nov 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x