Thursday, March 28, 2024

Presa despre castigurile financiare ale Stelei in Liga Campionilor

Must Read

Aventura Stelei in grupele Ligii Campionilor a adus in vistieria clubului 10 milioane de euro, scrie EvZ. Primele (150 de mii de euro) obtinute de un titular in Liga Campionilor se ridica la nivelul unui contract de top in Liga I, scrie ProSport. Diferenta dintre veniturile si cheltuielile care au rezultat din participarea Stelei in Liga Campionilor este de 6 milioane de euro, scriu cei de la Gazeta Sporturilor.

STEAUA, 10 MILIOANE DE EURO DIN LIGA
preluare EvZ

Celor 10 milioane venite de la UEFA li se adauga in jur de o jumatate de milion de euro din drepturile TV in Liga I, un milion de la sponsorul RAFO si alte „maruntisuri” care fac ca, la un prim calcul estimativ, incasarile sezonului 2006-2007 sa urce undeva, la 12,5-13 milioane euro. Suma va fi si mai mare daca Steaua ajunge in finala Cupei UEFA.

Prezenta in ultimul act al competitiei ar aduce alte aproximativ 2,5 milioane de euro invinsei si circa 3,5-4 milioane invingatoarei.

- Advertisement -

Castiguri- Banii incasati de Steaua in Liga

Provenienta Suma (mil. euro)

Incasari din bilete 2,5

Bonus calificare in grupe 2

Bonus pentru 6 meciuri 2,4

Bonus pentru puncte 1,5

Bonusuri din publicitate si drepturi TV 1,6

Total 10

EvZ.

Au luat cate 150.000 euro
preluare ProSport

Primele obtinute de un titular in Liga Campionilor se ridica la nivelul unui contract de top in Liga I

Dupa egalul obtinut de Steaua la Lyon, Becali a aparut nespus de bucuros la sosirea in tara si a anuntat ca-i va premia pe jucatorii sai cu 10.000 de euro, o suma destul de mare pentru o remiza.

“Nu am vrut sa le dau atat, dar m-au prins la glume si am zis: Bine, va dau 10.000. Pentru un egal e mult”, a declarat finantatorul Stelei. Parcursul din Liga Campionilor din acest an a constituit o adevarata mina de aur pentru clubul din Bulevardul Ghencea, totalul castigurilor ridicandu-se la 8,1 milioane de euro.

Acest lucru este insa valabil si pentru jucatori, deoarece un titular in majoritatea intalnirilor din grupe si care a evoluat si in preliminarii a castigat aproximativ 150.000 de euro.
ProSport.

Profit ametitor
preluare GSP

Diferenta dintre veniturile si cheltuielile care au rezultat din participarea Stelei in Liga Campionilor este de 6 milioane de euro. Participarea Stelei in Champions League a insemnat in cele din urma un rezultat financiar fara precedent pentru o echipa din Romania.

Ros-albastrii au reusit sa realizeze incasari de peste 9 milioane de euro, provenite at din banii oferiti de UEFA pentru prezenta in C1, dar si din bilete, punctele obtinute in grupa si un procent din drepturile TV pe Romania.

La polul opus, clubul a avut de suportat si cheltuieli, insa incomparabil mai mici fata de venituri. Primele totale ale jucatorilor pentru calificarea in grupe si pentru cele 5 puncte au insumat ceva mai mult de doua milioane de euro.

La acesti bani se adauga tot ce s-a cheltuit pe cele 5 deplasari, 3 in grupa si doua in tururile preliminare, adica inca aproximativ 900.000 de euro, ceea ce inseamna un profit ametitor: 6.000.000 de euro

Respectivele sume pe care UEFA le-a anuntat ca bonus at pentru participare, c si pentru punctele din grupa, vor ajunge in contul Stelei in cursul anului viitor, in doua transe. Prima, la finalul lunii martie, iar cea de-a doua inainte de inceputul viitorului sezon.
Gazeta Sporturilor.

HotNews.ro, 08 dec 2006

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x