Thursday, March 28, 2024

Cei mai apropiati colaboratori ai lui Saddam au fost executati

Must Read

Fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Barzan Ibrahim al Tikriti si presedintele tribunalului revolutionar, Awad al-Bandar, au fost executati luni dimineata, anunta o sursa guvernamentala irakiana, citata de AFP.

Avocatul unuia dintre cei doi condamnati la moarte in procesul de la Dujail a declarat ca ei au fost spanzurati, desi nu exista o confirmare oficiala in acest sens, transmite Reuters.

Badia Aref a declarat pentru CNN ca fiul clientului sau, Awad al-Bander, i-a spus ca oficialii americani l-au informat ca fostul judecator si fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Barzan al-Tikriti, au fost executati.

Procurorul Munqith al-Faroon a negat ca ar fi spus presei ca executia a avut loc.

- Advertisement -

Cei doi au fost spanzurati dupa ce executia lor a fost amanta de mai multe ori si in pofida apelurilor la clementa lansate de noul secretar general ONU si de mai multe tari arabe si europene.

Fratele vitreg al fostului dictator, Barzan al-Tikriti si Awadal-Bander fusesera condamanti la moarte, impreuna cu Saddam Hussein, acum o luna, pentru crime impotriva umanitatii in dosarul Dujail, pentru uciderea a 148 de siiti, in anul 1982.

Saddam Hussein fusese spanzurat in 30 decembrie, anul trecut.

Reactia SUA

Imediat, un purtator de cuvant al Casei Albe a declarat ca, prin spanzurarea celor doi, procesul din justitie a fost dus pana la capat.

“Irakul are un Guvern suveran care exercita sistemul juridic impotriva celor vinovati de crime brutale impotriva umanitatii”, a declarat Scott Stanzel, citat de agentiile internationale de presa.

HotNews.ro, C.N.A., 15 ian 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x