Thursday, March 28, 2024

Topul metodelor de a te mentine in forma

Must Read

Dupa noua-zece ore de stat la serviciu, putini dintre noi mai au chef sa mearga la sala sau sa tina o dieta. Marile companii occidentale s-au gandit la angajatii sedentari si au angajat pentru ei un “antrenor pentru sanatate”. Datorita sfaturilor acestuia despre regimuri alimetare si exercitii fizice, multi dintre angajati au scapat de cateva kilograme in plus, dar si de stres.

Potrivit revistei Forbes, iata ce se poarta in 2007 in materie de fitness si dieta.

Companiile cauta modalitati sa reduca cheltuielile cu sanatatea, investind in programe de health coaching. Expertii ii consiliaza pe angajati prin telefon sau pe internet, ajutandu-i sa renunte la fumat, sa slabeasca, sa se antreneze pentru curse de fond sau sa devina vegetarieni. Experii spun ca aceasta tendinta este la moda anul acesta.
Programe de fitness pentru varsata a treia – Aceste programe sunt la mare cautare. Desi oamenii imbatranesc, sunt hotarati sa ramana activi. Cluburile de fitness si comunitatile de pensionari pune la punct exercitii speciale pentru aceasta categorie de varsta.

Traineri cu diplome – Se asteapta sa apara tot mai multi antrenori personali cu studii superioare. Asociatiile de specialitate vor sa elimine antrenorii care si-au obtinut diploma doar platind o taxa, asigurandu-le astfel sanatatea celor care merg la sala.

- Advertisement -

Fitness-ul functional se refera la antrenamente de forta pentru muschii folositi in activitatile zilnice. Exercitiile pot viza intarirea bratelor, de exemplu, pentru a ajuta persoanele care lucreaza in depozitele de marfa.

Meniu cu calorii putine – Restaurantele au de gand sa serveasca mancaruri sarace in calorii si in grasimi. Specialistii spun ca marile lanturi vor incepe sa puna la dispozitia clientilor informatii nutritioniste inaine ca legea sa le-o ceara.

Mancaruri cu mai multe roluri – Consumatorii opteaza mai mult pentru mancaruri care, in afara de cea nutritiva, au anumite beneficii, cum ar fi antioxidantii, sau care promit sa imbunatateasca digestia.

Antrenamentul intregului corp – In loc sa se concentreze pe o grupa de muschi, cei care merg la sala isi vor lucra tot corpul. Ei vor incerca sa obtina un echilibru, cu un aparat precum gyrotonic, folosit atat pentru modelarea corpului, cat si in scopuri terapeutice.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 19 mar 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x