Thursday, March 28, 2024

Microsoft sesizeaza autoritatile anti-trust in afacerea Google – DoubleClick

Must Read

Oficialii Microsoft sunt de parere ca autoritatile anti-trust din Statele Unite trebuie sa investigheze foarte atent tranzactia prin care Google a achizionat compania DoubleClick, companie ce are ca domeniu principal de activitate vanzarea spatiilor publicitare pe internet. Bradford L. Smith, un inalt consilier din cadrul Microsoft, a declarat pentru Washington Post ca tranzactia va afecta serios concurenta pe piata de publicitate on-line, cele doua companii fiind principalii jucatori pe acest segment de piata. La licitatia de vanzare a DouuleClick, companiile Microsoft, Yahoo si Time Warner au fost infrante de oferta de 3.1 miliarde de dolari inaintata de Google.

Google neaga

Google a negat vehement afirmatiile facute de Microsoft.

“Am studiat foarte atent acuzatiile si putem spune ca nu sunt adevarate”, a declarat Eric E. Schmidt, director executiv in cadrul Google.

- Advertisement -

Potrivit lui Bradford L. Smith, Google si DoubleClick sunt acum in masura sa observe si sa memoreze informatii despre obiceiurile de navigare pe net ale consumatorilor, la un nivel fara precedent.

DoubleClick este lider pe piata companiilor specializate in plasarea de reclame video publicitare pe site-uri.

Alegerea tipului de reclama servit fiecarui utilizator se face prin amplasarea unui program de tip cookie, in calculatorul utilizatorului, acesta monitorizand toate obiceiurile de consum.

Sesizarea Microsoft a fost urmata la scurt timp de cea facuta de compania AT&T.

“Credem ca autoritatile anti-trust ar trebui sa analizeze foarte atent afacerea si mai ales implicatiile ei”, a spus Jim Cicconi, vice-presedinte executiv in cadrul companiei. Cicconi a mai precizat ca parteneriatul Google si DobleClick va afecta compania AT&T intrucat aceasta este specializata in servicii de televiziune digitala.

Acesta nu este primul caz in care Google si Microsoft intra in conflict pe teme ce tin de etica concurentiala, anul trecut Google reclamand ca browser-ul Internet Explorer de la Microsoft ii indreapta pe utilizatorii catre serviciile de cautare ale motorului de cautare MSN, in detrimentul Google.

HotNews.ro, Cristian Covaci, 16 apr 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x