Thursday, March 28, 2024

Prima proba la testele nationale

Must Read

Luni, 18 iunie, absolventii claselor a VIII-a au sutinut prima proba a examenului de capacitate, la Limba si Literatura Romana, iar anul scolar 2006-2007 este primul in care, pe langa cele 100 de variante de subiecte, au fost publicate si variantele de raspuns.

Varianta extrasa a fost cea cu numarul unsprezece, compusa din trei parti. Prima parte verifica cunostintele gramaticale si stilistice pe un text-suport la prima vedere, poezia “Parintii”, de Ana Blandiana. A doua cerinta a constat in redactarea unei cereri, dupa conventiile cerute, pentru obtinerea unei burse. Pentru ultimul subiect, absolventilor claselor a VIII-a li s-a cerut sa demonstreze ca poezia “Parintii”, de Ana Blandiana, apartine genului liric.

Dupa terminarea examenelor primele impresii nu s-au lasat asteptate. In legatura cu varianta extrasa la examenul pentru Limba si Literatura Romana, parerile sunt impartite. Unii elevi spun ca s-ar fi asteptat mai mult sa le cada subiecte in care ar fi avut de tratat un roman sau o balada, iar alti spun ca genul liric, varianta extrasa de dimineata, nu le-a ridicat mari probleme.

Parintii care asteptau in fata centrelor de examinare au avut si ei ocazia sa se uite pe subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat in cadrul probei de limba si literatura romana. Acestia au spus ca, din cate stiau ei, elevii isi doreau un text la prima vedere si ca sunt convinsii de faptul ca vor face fata tuturor cerintelor.

- Advertisement -

Un lucru care i-a ajutat foarte mult pe elevi a fost faptul ca subiectele pentru testele nationale au fost afisate pe diverse site-uri de specialitate cu mult timp inaintea examenelor. Ei s-au considerat norocosi ca varianta extrasa a fost varianta cu numarul unsprezece, caci majoritatea au parcurs primele 50 de subiecte mult mai bine.

Maine, testele nationale vor continua cu proba la limba si literatura materna. Nu ne ramane decat sa le uram multa bafta elevilor.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x