Thursday, March 28, 2024

Apple ar putea lansa o versiune mai ieftina a iPhone

Must Read

Apple planuieste sa lanseze o versiune mai ieftina a telefonului iPhone in ultimul trimestru al acestui an, bazat pe playerul iPod Nano, se arata intr-un raport la JP Morgan, transmite Reuters. Kevin Chang, autorul raportului, citeaza surse din lantul de furnizori ai Apple precum si o cerere depusa de companie la Biroul de Patente si Marci al Statelor Unite.

Apple a inaintat in data de 5 iulie o cerere de inregistrare a unui patent referitor la un aparat portabil multifunctional cu un dispozitiv circular de control de tip touch pad, similar celui de la iPod Nano.

Una din modalitatile de extindere a gamei iPhone este transformarea iPod Nano intr-un telefon, comercializat la pretul de maxim 300 de dolari. iPhone se vinde in prezent pentru 500 sau 600 de dolari, in functie de memoria oferita.

“Credem ca iPod Nano va fi transformat intr-un telefon, deoarece aceasta este, probabil, singura modalitate prin care Apple poate lansa un terminal cu pret mai mic, fara a afecta semnificativ vanzarile iPod Nano”, a spus Chang, aratand ca noul telefon ar putea avea o functionalitate redusa.

- Advertisement -

Analistul a mai precizat ca, un astfel de dispozitiv ar putea inregistra anul viitor vanzari de 30 pana la 40 de milioane de dolari.

Acest volum ar depasi cu mult obiectivul stabilit de Apple pentru primul iPhone, de 10 milioane de unitati in 2008. Vanzarile acestuia sunt limitate de pretul relativ ridicat, avand in vedere ca americanii au tendinta de a cheltui mai putin de 100 de dolari pentru achitionarea unui telefon mobil.

Analistii prognozeaza ca lansarea unei versiuni mai ieftine a acestui dispozitiv, ar putea reprezenta o amenintare semnificativa pentru producatorii consacrati de telefoane mobile, precum Nokia, Motorola, Samsung si Sony Ericsson.

HotNews.ro, Dragos Comache, 10 iul 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x