Saturday, April 20, 2024

De 1 iulie se scumpesc: tigarile, electrocasnicele, cazarea pe litoral

Must Read

Incepand cu luna iulie preturile la cazare pe litoralul romanesc se majoreaza cu aproape 20 la suta. Si pachetul de tigari se scumpeste in medie, cu 20 – 30 de bani. Nu in ultimul rand pretul produselor electronice si electrocasnice creste, pentru ca se adauga taxa verde, care este cuprinsa intre 4 si 37 de lei.

O mare parte a hotelurilor de pe litoral scumpeste tarifele de cazare cu 15-20%, majorarea fiind stabilita de anul trecut din perioada contractarilor cu agentiile de turism din tara. Cea mai mare majorare va fi insa in perioada 16 iulie-20 august.

De duminica, 1 iulie, platim mai mult pentru electronice si electrocasnice, pentru ca vanzatorii vor adauga o taxa de mediu cuprinsa intre 4 lei si 37 de lei. Pana acum, taxa verde se platea numai pentru produsele IT si pentru telefoanele mobile.

Accizele la tigari cresc la 1 iulie cu circa 20%, determinand scumpiri cu 0,2 lei pe pachet. Nivelul minim al accizelor este stabilit la nivelul Uniunii Europene. Romania a obtinut perioade de tranzitie pentru o serie de produse supuse accizelor armonizate, printre care si produsele din tutun, situatie care presupune modificarea periodica a nivelului accizelor.

- Advertisement -

Pentru anul viitor, Codul Fiscal stabileste majorarea accizelor la 50 euro/1.000 de bucati, in cazul tigarilor. Romania trebuie sa respecte un calendar de majorare treptata a taxei minime la mia de tigari, astfel incat valoarea accizei sa ajunga, in 2010, la 74 de euro.

HotNews.ro, D.G., 01 iul 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x