Thursday, March 28, 2024

Mai avem titei si gaze doar pentru 15 ani

Must Read

Resursele de titei si gaze ale Romaniei mai ajung doar pentru 14 respectiv 15 ani, luind in calcul exclusiv rezervele cunoscute si economic a fi valorificate utilizind tehnologiile actuale, se arata in proiectul „Strategia energetica a Romaniei in perioada 2007-2020“, publicat pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor.

Potrivit documentului, rezervele interne de titei, cit si cele de gaze sint in continua scadere urmind ca in 2022 acestea sa se epuizeze. Estimarea este insa facuta conform tehnologiilor actuale care evolueaza in ritmuri tot mai rapide astfel incit se mai pot descoperi noi zacaminte.

„Situatia nu este chiar asa de trista avind in vedere ca si estimarile de acum 20 de ani aratau ca rezervele vor mai dura tot 15 ani. Cu siguranta se vor mai gasi zacaminte, cel mai probabil acestea provenind din Platoul Continental al Marii Negre“, a declarat, pentru Cotidianul, Alexandru Sandulescu, director de politici economice in cadrul MEC.

Rezervele actuale de titei sint estimate la 73,7 mil. tone, conform documentului MEC. Productia anuala de titei a scazut de la 14,7 mil. tone in 1976 (anul cu productia de virf) la 5 mil. tone in 2006. Zacamintele de gaze naturale sint, de asemenea, limitate, iar dupa 1990 productia interna este in declin. Rezervele actuale de gaze naturale sint estimate la 184,9 mld. metri cubi.

- Advertisement -

ARBOmedia
de Florin Cojocaru
integral in Cotidianul

Cotidianul, 10 iul 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x