Thursday, March 28, 2024

Festivalul lunii august: Stufstock5 Greenfest

Must Read

Editia din acest an a Festivalului Stufstock – Stufstock5 Greenfest – este o editie aniversara si va gazdui aproximativ 50 de trupe romanesti si straine in perioada de desfasurare 16-19 august, in Vama Veche, pe scena de la Marina Park, au declarat organizatorii in conferinta de presa de joi, 2 august.

Acest festival a aparut ca o forma de protest impotriva invadarii statiunii Vama Veche cu genuri muzicale si manifestari culturale, care nu sunt specifice celor care frecventeaza locatia.

Cele patru zile ale festivalului sunt combinate prin diverse genuri muzicale precum heavy metal, rock, punk, pana la funk, blues, folk, jazz, electro sau muzica ambientala.

Trupe cunoscute sau mai putin cunoscute precum Toy Dolls, Cradle of Filth, Dandy Warhols, Defunkt, Blanoz, Bau, Electro Griot, Vive la Noise, Mauser, Evo, Mushroom Story, Talking Drums si multi altii, vor face atmosfera in Vama.

- Advertisement -

Dupa cum au declarat producatorii evenimentului au existat cateva probleme, rezolvate intr-un timp foarte scurt. “Am promis ca va veni un malian, Abdoulaye Diabate, dar nu mai poate ajunge, dar va veni altul in locul lui Balla Tounkara. Sunt foarte fericit ca pot sa aduc pentru prima data un african la festivalul noastru” a spus Mircea Toma, unul dintre organizatori.

Aceeasi problema a fost si la una dintre formatii, Bloodhound Gang, care din cauza unor probleme interne cu bateristul Adam Perry nu mai poate fi prezenta, dar “Cu ajutorul Events am inlocuit-o foarte repede” spune Rudolf Valentino.

Organizatorii spera ca acest festival va aduce ceva diferit, prin prezenta trupelor straine, a trupelor de jazz, venite din America, dupa cum spune Mircea Toma.

“Am hotarat sa lasam pretul biletelor accesibil si pustilor cu tricouri negre, care acum se intreaba pe forumuri ‘oare chiar vin formatiile astea la banii astia’ ” a afirmat zambind Mircea Toma.

Odata cu festivalul va avea loc campania “Voluntari de mediu” care se doreste a fi un semnal de alarma asupra problemei spatiilor verzi. La campanie va participa un numar de aproximativ 100 de voluntari, care vor merge in timpul concertului prin public, si ulterior pe plaja, pentru a imparti saculeti menajeri si pentru a vorbi cu oamenii.

Mona Nicolici, reprezentantul Petrom, unul dintre sponsorii festivalului, a declarat “Suntem ingroziti de faptul ca se taie copaci si ca nu se planteaza altii in loc. Vrem sa amenajam cinci parcuri in cinci orase din tara. Este o idee pentru generatia de astazi, dar mai ales pentru generatiile viitoare”.

Campania de acum este una “de educare a populatiei” spune reprezentantul Petrom.

In ceea ce priveste numarul de persoane care sunt asteaptate la acest festival, organizatorii estimeaza o cifra de 10.000-11.000 de persoane, in momentul de varf.

HotNews.ro, Andreea Ghinea, 02 aug 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x