Thursday, March 28, 2024

Top 10 lucruri care se pot face cu o bere

Must Read

Daca pui un barbat sa rezume, in doua vorbe, de ce bea bere ar spune, probabil, ca vrea sa se racoreasca sau ca il ajuta sa elimine pietrele de la rinichi. Femeile insa i-au gasit si alte intrebuintari. Care sunt acestea aflati de la editorii Men’s Health.

1. Se poate stinge focul cu ea
Desi nu este la fel de eficienta precum un extinctor, o bere poate stinge un foc, in caz ca nu aveti altceva la indemana. La urma urmei, berea este in mare parte compusa din apa. Agitati-o putin si desfaceti-i dopul. Aceasta solutie functioneaza in cazul in care sunteti la gratar si nu aveti apa. Unii oameni, de exemplu, au tot timpul o cutie de bere in masina. In cazul in care ar izbucni vreun incendiu, sunt pregatiti.

2. Se poate marina carnea
Nutritionistii sunt de parere ca berea fragezeste foarte bine carnea, datorita faptului ca este putin acida. Spre deosebire de vin si de otet, ea nu modifica aroma carnii. Faceti cateva gauri in carne si turnati bere. Lasati-o la frigider cateva ore sau chiar o noapte intreaga. Nu beti lichidul care va rezulta la sfarsit.

3. Se pot lustrui vasele
In vremuri de demult, ultimul strop de bere care ramanea in butoaie era folosit pentru lustruirea cuvelor de cupru din berarii. Se punea un pic de bere pe suprafata unui vas, se lasa o vreme, dupa care se stergea. Unii au transformat acest obicei in traditie.

- Advertisement -

4. Da stralucire parului
Berea este un remediu pentru un par distrus. Puneti o ceasca de bere pe foc si lasati-o la fiert pana cand mai ramane doar un sfert din ea. Astfel inlaturati alcoolul care usuca parul. Lasati lichidul la racit, apoi amestecati-l cu o ceasca din samponul dumneavoastra preferat. Puneti amestecul intr-o sticla goala, apoi spalati-va parul si clatiti-l ca de obicei. Va va face parul sa straluceasca.

5. O puteti folosi sa pacaliti un proprietar zgarcit
Locuiti intr-un apartament unde proprietarul plateste caldura si fixeaza termostatul la o temperatura foarte scazuta? Scoateti de la rece o cutie de bere si puneti-o deasupra termostatului. Temperatura scazuta a berii va pacali termostatul, care va actiona ca si cum temperatura ar fi scazut in incapere si trebuie sa dea drumul la caldura.

6. Scade tensiunea arteriala.
Se pune intr-o cafetiera un pumn de hamei si o cana cu apa, iar in urma fierberii rezulta un fel de ceai amar care are rolul de a scadea tensiunea, aducand-o la valorile normale in numai 10 minute. Explicatia ar fi ca hameiul dilateaza vasele de sange, lucru care reduce tensiunea arteriala. Acest remediu nu trebuie folosit in locul medicamentelor!

7. Vindeca insomnia
Greg Smith, autorul cartii Biblia bautorului de bere, a declarat ca femeile cumpara adesea nu bere, ci hameiul folosit la fabricarea berii. Il cos in perne, explica el, pentru ca mirosul lui se presupune ca le ajuta sa doarma. Atentie! Unii pot insa fi alergici la hamei.

8. Este buna si la masaj
Luati o cutie de bere plina si folositi-o la masaj. De exemplu, scoateti-va pantofii si puneti talpa pe ea, impingand-o inainte si inapoi. Sau puneti sa va faceti masaj la spate sau la gat. Fixati cutia de un perete si lipiti spatele de ea, urmand sa va leganati intr-o parte si-n alta. Trebuie numai sa va folositi imaginatia.

9. Se poate folosi la gatit
Puneti orez jasmine intr-o ceasca, clatiti-l bine, apoi scurgeti-l. Puneti-l intr-un vas de marime medie impreuna cu 340 ml de bere. Puneti amestecul la fiert, la foc mic, si acoperiti vasul cu un capac. Dupa 20 de minute, dati-l jos de pe foc si lasati-l la racit 10 minute. Orezul va avea aroma de nuca, de o sa va lingeti pe degete.

10. Folositi-o pe post de compresa cu gheata
Cutiile de bere inghetate sau foarte reci tin foarte bine locul compreselor cu gheata. Puneti una pe locul care va doare – muschi, arsuri provocate de soare, un cucui, de exemplu. Aveti grija sa puneti o bucata de tesatura intre cutia de bere si piele, pentru a evita degeraturile.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 03 sep 2007

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x