Thursday, March 28, 2024

Gecad: PayPal va dubla comertul online din afara tarii

Must Read

Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comertul electronic, a introdus PayPal ca metoda de plata in reteaua comerciantilor din sistemul ePayment si se asteapta la o dublare a vanzarilor realizate de magazinele online in afara tarii.

“Valoarea totala a cumparaturilor online efectuate din afara Romaniei in magazinele online locale inscrise in sistemul ePayment va totaliza 25 de milioane de euro in primul semestru al anului viitor, comparativ cu nivelul de 12,6 milioane de euro inregistrat in ultimele sase luni ale anului curent”, a declarat pentru ZF Carmen Sebe, directorul executiv al Gecad ePayment.

Anul acesta, PayPal, cel mai mare procesator de plati online din lume, detinut de site-ul de licitatii eBay, si-a extins operatiunile pe 87 de piete, inclusiv in Romania.

PayPal este una dintre cele mai frecvente metode de plata in multe tari. Integrarea acestei tehnologii va creste competitivitatea magazinelor online ce lucreaza cu ePayment, iar clientii acestora vor avea la dispozitie inca o modalitate comoda de a achizitiona produse si servicii de pe internet indiferent daca sunt in tara sau in afara acesteia”, a declarat Sebe, precizand ca, in sistemul ePayment, aproape 30% din numarul total de tranzactii online sunt efectuate din strainatate.

- Advertisement -

Reprezentantul companiei a mai precizat ca introducerea noii metode de plata nu va avea un impact semnificativ in Romania, unde nu exista foarte multi posesori de conturi PayPal.

In ceea ce priveste piata locala, Gecad ePayment estimeaza ca valoarea comertului electronic cu plata online prin card bancar se va dubla anul viitor, la 70 mil. euro.

Numarul total de tranzactii pe internet este asteptat sa creasca de la 463.000 la 780.000 anul viitor, un rol important urmand sa il aiba companiile mari care l-au abordat deja si urmeaza sa intre pe acest canal, a declarat Carmen Sebe. “In acest sens, ne asteptam la intrarea pe piata a unor companii importante, in special din sectorul utilitatilor si telecomunicatiilor”, a adaugat Sebe.

Oficialii companiei si-au mentinut estimarea conform careia anul acesta tranzactiile online cu plata prin card bancar vor totaliza 35 mil. euro, de aproape patru ori mai mult decat nivelul de 9,6 mil. euro inregistrat in anul precedent.

“Aceasta evolutie demonstreaza ca romanii incep sa foloseasca din ce in ce mai mult internetul pentru a-si face cumparaturile, lucru posibil si datorita cresterii nivelului increderii in aceasta metoda de plata si diversificarii oferetelor magazinelor online”, a mai spus Sebe.

Cele mai cautate produse de catre consumatorii romani in ultimii doi ani au fost din domeniul turismului (transport, cazare) si al produselor telecom (plata de facturi, cartele prepay), insa ponderea acestora s-a inversat in decursul ultimului an.

In timp ce in 2006, 25% din totalul tranzactiilor online erau orientate spre turism, nivelul acestora a scazut la 20% in anul curent. Segmentul telecom a urcat de la 23% la 30% in decursul ultimelor 12 luni.

Oficialii Gecad apreciaza ca telecomunicatiile si turismul vor continua sa fie domeniile cele mai cautate, iar un potential ridicat de crestere il are si retailul electronic (e-tail). In anii precedenti, e-tail-ul a avut ponderi de 19% (2006), respectiv 18% (2007).

Reprezentantii Gecad au mai precizat ca ponderea platilor prin card in comertul electronic din Romania este de 15-20%, cu un potential ridicat de crestere.

Comertul electronic total, in care sunt incluse tranzactiile cu plata in numerar sau ordin de plata, este estimat sa depaseasca 100 mil. euro anul acesta.

Sign up for PayPal

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x