Friday, March 29, 2024

Acneea pentru adolescenti

Must Read

Tratamentele de acnee pentru adolescenti sunt variate, iar, in functie de severitate, pot consta in doar simplul spalat al fetei. Adolescentii sunt cei mai predispusi acneei, deoarece pubertatea este timpul vietii in care nivelul hormonilor se schimba cel mai mult. Este si perioada in care o persoana devine foarte constiincioasa despre modul in care arata. Deci nu ne surprinde faptul ca adolescentii isi fac griji din cauza cosurilor si folosesc masuri drastice sa scape de ele.

Putem gasi deja numeroase tratamente pentru acnee, iar adolescentii nu trebuie sa isi faca griji penrtu cosurile de pe piele; o rectie care poate inrautati situatia deoarece stresul creeaza dezordine printre hormoni si creste eruptiile pe piele. Aici puteti gasi niste sfaturi despre cum sa tineti acneea sub control.

Remediul cel mai simplu

Daca acneea este inca in stadiul incipient, cateva remedii de casa va pot ajuta. Combinarea apei cu otet si sare intr-o solutie de spalat fata poate alina cosurile. Daca preferati remedii mai bine mirositoare, masatul fetei cu coaja de lamaie ajuta si el. Usturoi si pasta de dinti pe cosuri pot funciona in timpul noptii, daca va grabiti. Dar cel mai important este sa va tineti pielea curata spaland-o macar de 2 ori pe zi.

- Advertisement -

Alegeri medicale

Daca cosurile au evoluat deja, este nevoie de o medicatie mai avansata. Cele mai multe tratamente pentru acnee se pot gasi in magazine. Cateva din acestea sunt antibiotice tropicale si solutii antibacteriale. Cele mai comune antibacteriale importiva acneei sunt cele care contin peroxid de benzol; dar antibioticele ca si eritromicina sau tetraciclina sunt recomandate daca acneea este deja infectata. Desi cele mai multe din aceste remedii pot fi cumparate fara perscriptie medicala, o vizita la dermatolog nu strica, deoarece el va poate ajuta in a alege medicatia corecte.

Cazuri severe

Pentru cosurile care deja s-au multiplicat si contin puroi este nevoie de o solutie mai avansata. Daca acneea este deja severa, automedicatia nu este recomandata. O vizita dermatolog este primul pas care ar trebui facut. Daca specialistul considera necesar un tratament special, ca si terapia cu laser sau fototerapia, ar trebui sa aveti o discutie detaliata despre partile pozitive si negative ale acestor proceduri cu dermatologul vostru.

Tratamentele importiva acneelor pentru adolescenti sunt multe, dar exista lucruri pe care acestia le pot face ca sa evite orice tratament. Un stil de viata sanatos cu un regim adecvat, somn destul, administrarea constanta a apei si igiena adecvata trebuie folosite pentru ca acneea sa fie prevenita inainte sa inceapa. Tot preventia a ramas cheia si nu se poate intampla nimic rau din cauza ca incercati sa faceti un obiciei din traitul sanatos.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x