Thursday, March 28, 2024

Chiar esti ceea ce mananci

Must Read

Mancarurile facute acasa – cotlet de porc, carne fripta si pui fript – erau mancarurile de zi cu zi. Acum le mancam doar la ocazii speciale. O familie care isi poate coordona programul astfel incat sa poata lua cina impreuna a devenit o mare raritate.

Gandurile despre mancare variaza de la necesitati la mancarurile nesanatoase – de la vitamine si minerale la pizza lui Vic si mancarea chinezeasca a lui Ming – de luat acasa. Deoarece se pare ca batem cu totii pasul pe loc, mancarea de luat acasa a devenit cina familiei.

Durerile de cap, crampele si greata sunt realitatea mea. M-as simti bine daca aceasta problema avea un nume exotic – ca Virusul din Somalia de Sud – dar este numai banala intoleranta de mancare.

Mi-as dori sa nu pot tolera ocra – as putea trai viata la maxim fara ea. Dar nu, trebuie sa fie laptele si graul – painea de la hamburger si milkshake-ul prea gros. Nu tolerez McDonalds-ul.

- Advertisement -

Mancarea de luat acasa este inselatoare deoarece demonii dietei pot juca de-a v-ati ascunselea. Exista grau si in maioneza, iar lapte in sosul pentru ulei. Trebuie sa fiu Dick Tracey-ul mancarurilor de luat acasa.

Trebuia sa renunt la cafea din cauza cofeinei dar asta insemna si renuntarea la ceai, cola si ciocolata. Stirea buna este ca exista viata si dupa ciocolata, dar nimeni nu rezista atata.

Se pare ca exista o regula nescrisa care spune ca pe masura ce un lucru are gust mai bun, cu atat este mai mare posibilitatea sa ai intoleranta impotriva lui. Zaharul rafinat imi da dureri de stomac, dar nu pot renunta la mancarurile care contin zahar rafinat – este prea neamerican – daca nu imposibil.

Zaharul este un sfert din susra de calorii a unui american, deci cred ca nu este o coincidenta ca cei mai multi americani cantaresc prea mult.

Renuntarea la zahar inseamna si renuntarea la dextroza, fructoza si lactoza. Odata credeam ca acestia sunt doar parteneri ai unei firme juridice dar orice cuvant care se termina in ‘oza’ este o forma a zaharului. ‘Oza’ este un sufix de patru litere, scris cu trei.

Un american oarecare consuma anual 8 kg de indulcitori proveniti din porumb. Siropul de porumb bogat in fructoza se poate gasi ca ingredient in aproape orice. De fapt, industria de bauturi utilizeaza mai mult indulcitor decat industria dulciurilor.

Se pare ca in loc sa mananc, ar trebui sa pasc pentru o dieta bogata in fibre si sa mananc orz, hrisca si ovaz. Din pacate, nu erau fibre destule in fulgii de porumb imbogatiti cu vitamine – doar daca nu mancam si cutia.

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x