Saturday, April 20, 2024

Cum sa vindeci hipertensiunea

Must Read

Daca suspectati ca o persoana iubita are tensiune inalta, poate sunteti speriati. Poate fi o stare serioasa, dar cu niste cunostinte generale despre tensiunea inalta, va puteti simti mai linistiti si puteti sa decideti clar asupra actiunii pe care o luati impotriva ei.

Cand vine vorba despre aceasta stare, numita si hipertensiune, este important sa stiti un pic despre tensiune. Inima pompeaza sange prin corp in mod puternic, iar hipertensiunea are loc atunci cand aceasta forta este prea mare.

Cand suferiti de hipertensiune, inseamna ca inima si arterele trebuie sa lucreze mai puternic. Intr-un timp mai indelungat, hipertensiunea creste in mod semnificativ pericolul unui atac de cord, atac cerebral, probleme de rinichi si a altor probleme.

Orice medic poate diagnostica aceasta boala. De obiciei, o mufa gonflabila se pune pe brat si tensiunea se masoara cu ajutorul aparat de masura.

- Advertisement -

Ca sa intelegeti mai bine rezultatul unei masurari, trebuie sa stiti ca o tensiune normala este 120/80. Acest lucru inseamna ca tensiunea va este de 120 Hgmm cand va bate inima si de 80 Hgmm cand acesta se odihneste. Este considerata hipertensiune orice rezultat constant peste 140/90.

Daca aveti hipertensiune, nu sunteti cu siguranta singurii! Aprope 1/3 din americani o are si cei mai multi dintre acestia nici nu stiu de ea. Deoarece aceasta boala nu prezinta simptome, poate nu este descoperita pana nu va face probleme, adica boli ale inimii, atacuri cerebrale si insuficiente de rinichi.

Acesta este motivul pentru care ar trebui sa va vizitati medicul in fiecare an pentru o verificare; chiar si o verificare normala va include masurarea tensiunii, iar in acest mod puteti preveni probleme serioase din cauza hipertensiunii. Daca este identificata din timp, ea poate fi tratata prin schimbarea stilului de viata sau cu ajutorul medicamentelor.

Daca mai multi membrii ai familiei au hipertensiune, ar trebui sa fie si mai important sa incercati sa o preveniti. Daca mentineti o greutate corporala normala si traiti o viata activa puteti preveni hipertensiunea, dar si mancatul sanatos si bogat in legume, fructe si mancaruri cu nivel de sodiu scazut va poate ajuta. Consumul scazut de alcool este si el legat de tensiunea normala, cat si consumarea produselor cu cat mai putina grasime.

Hipertensiunea poate fi un lucru greu de combatut, dar dupa ce aveti niste informatii legate de ea, puteti face decizii destepte pentru a o combate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x