Thursday, March 28, 2024

Din propriul dormitor la Ibiza – ucenicie de DJ

Must Read

Cu totii stim ca pentru majoritatea dintre noi, muzica este expresia a cum ne simtim sau a unei experiente din trebut.

In Marea Britanie, unde infractiunile de pe strada au atins un nou maxim, tinerii si copii isi fac de cap dupa fiecare colt, casa nu a parut niciodata mai sigura.

Studiile arata ca majoritatea acestor tineri, atat baieti cat si fete, cand sunt pusi intr-o camera cu niste aparate de mixaj, descopera ca este o metoda de a se scapa de furie, frustrare si plictiseala, creand niste mixaje atat ciudate cat si minunate.

In zilele acestea, poti sa faci usor rost de echipament de mixaj la preturi rezonabile, sub forma programelor de calculator, care permit mixarea creativa a melodiilor, fara nevoie de aparate precum pick-up-uri, CD playere sau mixere.

- Advertisement -

Cu aceste programe, DJ-ul are control deplin asupra tuturor parametrilor de egalizare, si poate sa incarce fisiere mp3 de pe calculator, unde majoritatea oamenilor au o selectie mare de melodii.

Acesta sa fie oare sfarsitul mixajelor pe discuri? De cand s-au creat CD playere pentru DJ, care pot simula mixajul pe discuri si permit folosirea formatului mai ieftin de CD, fata de cel mare si scump al unui disc de vinil, se pare ca majoritatea DJ-ilor au trecut deja la mixaje pe CD-uri, in afara catorva puritani.

Acum se gasesc pe piata si anumite controllere de usb, care manipuleaza software-ul disponibil, crescand si mai mult diferenta dintre cele doua stiluri, datorita costurilor foarte joase pentru a deveni DJ modern, care includ numai cateva programe. Cu acest software poti sa faci scratch, loop, sa adaugi efecte, sa inversezi piesa si chiar sa schimbi tempo-ul fara sa schimbi frecventa.

Pe scurt, poti face mult mai multe decat cu echipament traditional, si cu mai putin spatiu ocupat. Nu e surprinzator ca s-a inclinat balanta in favoarea cumparararii discurilor si CD player-urilor pentru DJ-ii de dormitor. De fapt, DJ-ul de dormitor nu a dus-o niciodata asa bine, datorita reducerii la minim a costului si a spatiului ocupat.

Avand in vedere cresterea site-urilor precum Myspace, DJ-ul de dormitor are acum un mijloc de promovare a muzicii produse, si poate chiar crea un weblog pentru a documenta progresul lor. Podcasting-ul este o alta inovatie, DJ-ul putand sa-si creeze propria statie radio, pentru a fi impartita cu o comunitate online.

Progresele tehnologice au asigurat ca poti sa inveti despre echipament din propria ta casa, nemaifiind nevoie de meditatii scumpe, iar pentru cei care sunt interesati de domeniul muzicii ca si cariera, exista multe oportunitati, chiar si din propriul dormitor.

In plus, s-au facut reduceri mari ale costului echipamentului pe parcursul ultimilor 5 ani, in cea mai mare parte datorata faptului ca produsele de DJ sunt fabricate in China in loc de Japonia. Asa asigura nu numai ca ele sunt la indemana oricarui menaj, dar acum orice copil poate sa-si formeze destinul.

Conceptul de ‘new age’ defineste cum interactiunea cu calculatorul este o parte importanta a vietii de scolar, iar noul kit interactioneaza in totalitate cu propriul calculator. Aparatele pe USB sunt plug-and-play, iar orice lucru muzical, sau chiar vizual, poate fi controlat si imbunatatit de pe desktop sau laptop.

In urmatorii ani, lumea muzicii va avea o noua generatie de expertiza; DJ-ul, tehnicianul de lumini si cel de mixaje vor fi oameni care au inceput in propriile dormitoare. Locuri precum Ibiza si cluburi de noapte din toata lumea vor fi destinatiile acestor copii, chiar si radioul si televiziunea, iar intr-adevar, lumea va fi la picioarele lor.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x