Friday, March 29, 2024

Satui de a manca sanatos?

Must Read

Cand citesc ce scrie pe pachetele mancarurilor, oare sunt singura care se gandeste ca citeste despre mancarea ’sanatoasa’? O firma de mancare isi face produsul cu putina grasime. Suna sanatos, nu-i asa? De fapt, nu. Acele produse contin atat zahar incat le-as putea servi drept ca desert.

Am citit ca un american oarecare mananca circa 1 kg de zahar pe saptamana. In primul rand, cine sunt acesti americani? Daca mananca atat zahar, nu ar trebui sa-i gasim usor? Mancand zahar natural continut in mere – plus orice altceva care este zahar pentru ca denumirea ei se termina in ‘oza’ – plus zaharurile facute de oameni, ca siropul de porumb cu nivel inalt de fructoza, eu vad un american de fiecare data cand ma uit in oglinda. De ce mi se pare trist acest lucru daca sunt mereu in euforie indusa de zahar?

Conform stiintei, cu cat mai aproape este o mancare de statutul sau original, cu atat este mai sanatoasa. Poate sunt o pesimista, dar ma astept ca producatorii de mancare sa ii spuna congresului sa schimbe numele unui stat in Natural. Cu cat este mancarea mai aproape de acesta, cu atat va fi mai aproape de ‘Natural’.

Imi plac painea, pastele fainoase si orezul. Nu exista un timp cand mancatul acestora era un lucru bun? Nu aceste lucruri erau consumate de atleti pentru a avea suficienta energie? Astazi, aceste mancaruri se numesc rafinate. Acum nu mai sunt bune deoarece sunt facute de oameni. Evident, rafinat nu inseamna mai fin.

- Advertisement -

Apoi mai sunt substantele chimice puse in mancaruri pentru a le creste valabilitatea. Cerealele fiului meu expira in 2010. Si eu le-as manca daca m-ar face sa traiesc mai mult. De ce nu? In timpul in care folosesc zahar brun, stafide si lapte ca sa fac cerelalele sanatoase sa si aiba gust bun, am transformat micul dejun in desert.

Nu este usor sa mananci sanatos. Am incercat sa imi conving familia sa manance tofu, dar ei au spus ca mai degraba bat o radiera cu ciocanul de bucatarie. Servirea legumelor proaspete a fost un mai mare succes, dar fiul meu mai mic a refuzat sa manance vinete. Nu le mananca pentru nici cainelui nu-i plac, iar cainii beau din toaleta.

Deci el nu primeste vinete – eu nu beau Cola. Cand eram copil, foloseam Cola sa scot rugina de pe bicicleta. Deci nu poate fi sanatoasa. I-am spus baiatului ani de zile despre ciocolata ca nu este sanatoasa. Acum spun ca este buna pentru ca intareste oasele. Deci Snickers-urile sunt sanatoase!

- Advertisement -


Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x