Thursday, March 28, 2024

Nokia a produs in trei luni un milion de mobile la fabrica deschisa la Cluj

Must Read

Fabrica din Cluj a companiei finlan-deze Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a produs 1.000.000 de terminale in trei luni de la deschiderea liniei de asamblare, pe 11 februarie 2008, au anuntat oficialii companiei.

“Inceputul productiei Nokia in Romania a fost unul fructuos, iar clientii Nokia din intreaga Europa sunt multumiti. Am reusit sa recrutam angajati energici si dedicati si am certitudinea ca fabrica din Cluj va deveni un model de performanta in ceea ce priveste calitatea produselor”, a declarat John Guerry, directorul fabricii Nokia din Cluj.

Unitatea de productie a firmei finlandeze, unde se asambleaza modelul Nokia 1200 pentru export pe pietele europene, are in prezent aproximativ 700 de angajati. Oficialii companiei estimeaza ca numarul acestora va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va opera la capacitate maxima.

Lucrarile de constructie la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, au demarat in luna iulie 2007, iar prima etapa a fost finalizata intr-o perioada de sapte luni.

- Advertisement -

Potrivit reprezentantilor Nokia, cea de-a doua etapa a constructiei se va incadra in termenul stabilit, urmand sa fie finalizata pana la sfasitul acestei veri.

Decizia Nokia de a construi cea de-a 11-a unitate de productie in Romania s-a datorat cresterii cererii de telefoane mobile in Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, conform unei declaratii anterioare a oficialilor companiei.

Compania finlandeza va beneficia pentru fabrica din Cluj de scutire de la plata taxelor si impozitelor locale pe teren si cladiri pentru o perioada de 30 de ani.

Vertu: Vindem peste 200 de telefoane in Romania in acest an

Compania Vertu, divizia de lux a Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, care a intrat ieri pe piata romaneasca, estimeaza vanzari de minimum 1,1 mil. euro anul acesta.

Reprezentantii companiei au declarat ca si-au propus sa comercializeze 220 de telefoane in 2008. “Acest lucru inseamna 12 telefoane vandute pe luna, in conditiile in care pretul de pornire al unui telefon Vertu este de 5.000 de euro”, au declarat oficialii companiei.

Produsele companiei sunt distribuite pe piata locala de catre compania Novicio Luxury Division si sunt disponibile in lantul de magazine Cellini. Oficialii Vertu au declarat ca intentioneaza sa isi deschida un magazin propriu la inceputul anului 2009, dar nu au precizat locatia sau valoarea sumei pe care o vor investi.

In cadrul evenimentului de lansare, compania a organizat o expozitie in care a prezentat 13 colectii de telefoane mobile a caror valoare depaseste 500.000 de euro, cel mai scump model expus valorand 100.000 de euro. Colectia Constellation Rococo a fost lansata in premiera mondiala.

Mobilele Vertu, asamblate manual in Marea Britanie, sunt fabricate din metale sau pietre pretioase, precum safire, rubine, diamante, aur galben sau platina si nu mizeaza pe integrarea celor mai noi tehnologii telecom.

Sursa: Ziarul Financiar

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x