Thursday, March 28, 2024

7 pasi pentru a ne pastra sanatatea ochilor cand lucram la calculator

Must Read

* Monitorul trebuie asezat la o distanta de 50-60 cm fata de ochi. Asigurati-va ca ecranul este la acelasi nivel cu ochii, niciodata mai sus.
* Atunci cand sunteti nevoiti sa va plimbati privirea de la foile de pe birou la monitor este indicat sa folositi un suport pentru coli, pe care il veti aseza langa ecran, la aceeasi inaltime si distanta cu acesta.
* Camera in care lucrati trebuie sa aiba aceeasi luminozitate ca si ecranul computerului. Evitati amplasarea calculatorului intr-o zona in care geamul se afla in fata sau in spatele acestuia, lucru care impiedica reflexia luminii. Ecranul trebuie pozitionat perpendicular pe sursa de lumina.
* Mergeti regulat la un consult oftalmologic si nu uitati sa ii mentionati medicului ca aveti un loc de munca care va solicita ochii.
* Clipiti frecvent pentru a va mentine ochii umezi si a-i feri de iritatii, mai ales in cazul in care purtati lentile de contact. Studiile arata ca, atunci cand lucram la computer, clipim de cinci ori mai putin decat in mod normal. Incercati urma­torul exercitiu: la fiecare 30 de minute, clipiti de 10 ori, inchizand pleoapele incet. Astfel, ochii isi vor reca­pata umiditatea.
* Din cand in cand, focalizati obiecte aflate la distante diferite.
* Ocazional, inchideti ochii pentru aproximativ un minut si respirati adanc pentru a va relaxa.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x