Thursday, March 28, 2024

Cerbul de Aur a fost castigat de un italian

Must Read

Antonino Spadaccino a fost desemnat castigatorul Cerbului de Aur 2009, in cadrul Galei Laureatilor de duminica, 6 septembrie. Italianul a participat la concurs cu piesele Un ultimo brivido si Septembrie, luni. Cerbul de Argint a fost oferit trupei The Marker (Romania), iar Cerbul de Bronz si Premiul de Popularitate au fost adjudecate de Ovidiu Jacobsen, un norvegian de originie romana. In aceeasi seara, chitaristul Steve Vai a primit Premiul de Excelent pentru Intreaga Cariera.

Premiile oferite la a 17-a editie a Cerbului de Aur

  • Premiul de Excelenta pentru Intreaga Cariera a fost inmanat de Dida Dragan lui Steve Vai.
  • Premiul de Popularitate (premiul publicului) (3.000 Euro): Ovidiu Jacobsen (Norvegia) a participat la Cerbul de Aur 2009 cu piesele Saying Goodnight si Dealul cu dor (muzica: Mircea Baniciu, versuri: Dan Verona). Ovi are origine romana si a reprezentat Norvegia la editia din 2005 a Festivalului Cerbul de Aur. In 1998 a colaborat cu renumitul producator danez Morten Stjernholm la realizarea celui mai bine vandut album dance din Groenlanda, Nanu disco.
  • Premiul Special al Juriului (3.000 Euro): Glen Vella, reprezentantul Maltei, a interpretat in a treia semifinala a Cerbului de Aur melodiile All I am si Andrii Popa. A participat la numeroase show-uri televizate si isi imprumuta frecvent vocea pentru reclame si jingle-uri. Seria succeselor sale a inceput in 2000, aceasta fiind marcata de colaborarea cu artista Eleanor (care a castigat Cerbul de Aur in 2004).
  • Cerbul de Bronz (5.000 Euro): Ovidiu Jacobsen (Norvegia), a castigat si Premiul de Popularitate .
  • Cerbul de Argint (7.000 Euro): The Marker (Romania) a participat la Cerbul de Aur cu melodiile Yah Weh si If You Didn’t Love Me (muzica si versuri: Angela Mary Maxim). Este o trupa formata in 2008, la initiativa lui Paul Mates si a lui Andrei Prodan. Ulterior acestora li s-au alaturat Octav Capota si Claudiu Ursache. Sunt castigatori ai finalei Global Battle of the Bands Romania, desfasurata la Bucuresti in octombrie 2008.
  • Cerbul de Aur (10.000 Euro): Antonino Spadaccino (Italia), a participat la Cerbul de Aur cu melodiile Un ultimo brivido si Septembrie, luni (piesa cantata de Horia Brenciu). Antonino a inceput de tanar un periplu la concerte si festivaluri. A castigat premiul Amicii in 2005 si a primit, in acelasi an, Discul de aur pentru primul sau single, Ce la faro. In 2006 si-a lansat albumul de debut, iar in septembrie a castigat premiul Lucio Battisti pentru cel mai bun cantaret. Anul trecut si-a lansat pe piata un al doilea disc.

Vezi aici site-ul lui Antonino Spadaccino si pagina lui de myspace.

Editia din acest an a festivalului Cerbul de Aur se desfasoara in perioada 2-7 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x