Friday, March 29, 2024

Punctul G. Punct ochit, punct lovit

Must Read

Poate unul dintre cele mai mari mistere ale vietii este punctul G. Viata sexuala este imposibil de comentat fara macar o mica trecere in revista a catorva detalii despre Punctul G.

La baza teoriilor stau mai multe studii insa rezultatele nu sunt tocmai clare, nici astazi. Sexologii s-au impartit, din start, in doua categorii: unii care sustin ca acest “punct” este de fapt o inventie, ca el nu exista din punct de vedere medical pe nicaieri, si ca a aparut ca si explicatie pentru senzatiile intense pe care femeia (sau barbatul) le experimentteaza in timpul orgasmului; in timp ce tabara adversa sustine ca pentru unele femei exista intr-adevar “ceva”,”undeva” care le ajuta sa ajunga pe culmile extazului.

Ce este Punctul G si ce-l face atat de special?

Explicatia specialistilor este una destul de simpla: punctul G este o zona extrem de sensibila a peretelui vaginal frontal.

- Advertisement -

Atunci cand este stimulata, la fel ca si in cazul clitorisului, aceasta zona produce orgasmul mai rapid decat penetrarea in sine.
Se pare ca orgasmul produs prin stimularea punctului G este diferit si mult mai intens decat cel generat de stimularea clitorisului. Acest lucru se datoreaza faptului ca cele doua zone sunt strabatute de nervi diferiti, care genereaza senzatii diferite.
O serie de alte cercetari au scos la iveala si alte lucruri fascinante despre punctul G. Se pare ca el favorizeaza o nastere usoara, pentru ca atunci cand este stimulat nivelul de durere suportata aproape se dubleaza. Acesta ar fi si unul dintre motivele pentru care actul sexual calmeaza durerile menstruale.

Are toata lumea un Punct G si cum il gasim?

Medicii sunt unanim de acord ca structura sistemului reproducator este una singura. Asadar, zona in cauza exista la toata lumea; insa nu pentru toate femeile are aceleasi valente – la fel cum se intampla si cu sfarcurile: la unele femei ele sunt extrem de sensibile, la altele nu.

Punctul G se simte ca un mic petic, de aproximativ 2.5-5 cm, usor noduros, situat pe peretele frontal al vaginului. Il gasesti daca stai intinsa pe spate, si iti introduci degetul, orientat in sus. Vei simti o zona putin mai aspra in comparatie cu celelalte portiuni netede.

Daca insa nu o gasesti, asta nu inseamana ca ea nu exista, ci, dupa cum explica medicii, e posibil ca degetul tau sa fie prea scurt si sa nu ajungi la ea. Asa se explica de ce barbatii reusesc sa o descopere mai repede: pentru ca au degetele mai lungi.

Punctul G la barbati

Desi nu au vagin, barbatii au si ei un punct G. Acesta este prostata – o mica glanda situata sub vezica. Atunci cand vrei sa-i stimulezi prostata, tot ce trebuie sa faci este sa aplici putin presiune in zona dintre testicule si anus. Cand pui degetul in aceasta zona, prostata se afla axact deasupra degetului tau, in interior, si presand in mod repetat, practic stimulezi glanda prin frecare. In scurt timp, aceasta miscare repetata va duce la orgasm.

O alta varianta pentru un orgasm garantat este stimularea directa a prostatei. Acest lucru nu se poate realiza decat daca iti introduci degetul in anusul partenerului tau. Nu multi barbati accepta, insa, acest “tratament”, mai ales ca nici nu stiu ce senzatii pierd.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x