Friday, March 29, 2024

Sexul anal: o decizie… delicata

Must Read

Se intampla aproape oricarei femei ca, la un moment dat, sa fie intrebata de iubitul ei daca vrea sa faca asa ceva. Oricare ar fi decizia, totul trebuie facut protejat.

Ce anume face sexul anal sa fie privit atat de stanjenitor? Oamenii pretind ca nu practica asa ceva atunci cand de fapt fac. Sexul anal este ultimul act sexual despre care ne e jena sa vorbim.

Nu este o atitudine sanatoasa sa te simti stanjenita cu privire la acest subiect deoarece multi barbati doresc sa faca asa ceva, multor femei li se cere asa ceva sau sunt intrebate daca vor si ambele sexe doresc uneori asta, indiferent de orientarea sexuala.

Deci, de unde vine intraga jena cu privire la acest subiect? Poate pentru ca sexul anal contravine practicilor obisnuite si acceptate de societate sau deoarece, pentru multe femei, o astfel de practica este inoportuna si dureroasa, din pricina unui iubit mult prea excitat si incantat de idee?

- Advertisement -

Cu iubitul potrivit, la timpul potrivit si cu destul de mult timp pentru a va juca inainte, sexul anal poate fi o optiune pentru multe cupluri.

Poate fi generator de orgasm si de emotii intense si, ca si cel oral, are o intimitate speciala. Mai mult decat orice alt fel de act sexual, cere un anumit grad de incredere de ambele parti.

Daca partenerul tau cere asa ceva, stai ferma pe pozitii daca nu doresti. Vechiul “santaj” – “Daca ma iubesti, fa asa ceva pentru mine” – nu este in nici un caz o tehnica de persuarsiune prea stralucita si, sincera sa fii, te-ar determina cu atat mai mult sa refuzi, nu? Sexul anal poate fi dureros si traumatizant daca tu nu esti convinsa ca vrei sa il practici.

Doar pentru ca nu vrei, nu inseamna ca esti frigida sau conservatoare. Sexul anal nu este pentru toata lumea. Daca partenerul tau doreste asa ceva, insa pe tine te sperie cu adevarat, nu te simti inadaptata. Gasiti altceva care sa va faca viata sexuala mai… picanta, ceva nou, ce nu ati mai incercat pana acum, cum ar fi o noua pozitie.

Sex protejat

Pielea din exteriorul si interiorul rectului este foarte delicata si mai sensibila la iritatii sau rani decat peretii vaginului. Pentru o penetrare cu degetul, partenerul ar trebui sa poarte manusi din latex, la care adauga mult lubrifiant.

Prezervativele sunt esentiale pentru prevenirea bolilor in timpul sexului anal. Este mult mai usor sa se transmita infectii, deoarece aceesul catre sange este direct. Daca folosesti o jucarie sexuala pentru penetrare, aplica un prezervativ si indeajuns lubrifiant.

Nu folosi prezervative cu striatii, deoarece pot irita tesutul rectal.

Lubrifierea este esentiala. Daca nu ai un lubrifiant special din comert, poti folosi crema pe baza de apa.

Pregatirea

Persoanele care fac asa ceva de mai mult timp prefera sa faca o clisma cu doua ore inainte. Alegerea iti apartine. Insa curatenia este regula de baza pentru jocul in zona. De asemenea, unghiile trebuie sa fie taiate scurt si pilite.

Clismele nu trebuie facute prea des, deoarece pot dauna rectului si pot fi cauze ale colitelor.

Respira adanc si… porneste la drum

Totul trebuie sa se petreaca incet si cat mai gentil. Incepe prin mici jocuri in jurul zonei anale. Stimularea clitorisului in timpul sexului anal este o conditie, altfel “intratul” ar putea fi cam “rece” si deci dureros.

Comunicarea este, de asemenea, de baza, pentru a sti fiecare miscare, astfel incat sa nu fii luata prin surprindere.

Relaxeaza-te. De ajutor este sa respiri adanc si sa nu iti tensionezi zona. Altfel, risti sa te doara si chiar sa te ranesti.

Nu fi timida! Spune partenerului tau ce iti doresti.

O data ce te-ai relaxat, aplica-ti niste lubrifiant pe anus si gaseste-ti o pozitie cat mai confortabila. Toate pozitiile pe care le practici in cazul sexului vaginal pot fi potrivite si acum. Fie ca stai cu picioarele pe umerii partenerului sau in pozitia lingurita, pe lateral sau stai deasupra, pentru a avea un control mai mare, totul depinde de tine.

Ia-o usor si evita miscarile bruste, mai ales la inceput. Asigura-te ca prezervativul ramane acolo unde trebuie. Daca simti o nevoie acuta de a merge la toaleta, fugi! Este ceva normal.

Mituri cu privire la sexul anal

Practicarea regulata a sexului anal nu inseamna ca la un moment dat iti vei pierde capacitatea de a-ti controla muschii si deci deminitatea. Muschii perineului se afla in zona dintre anus si organele genitale externe si se pot face exercitii pentru mentinerea lor in forma.

Regula de aur este dorinta: fa sex anal daca doar daca vrei asa ceva cu adevarat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x